Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σιαράβα, με πεζόδρομους κι όχι μόνο

Εικόνα του άρθρου Σιαράβα, με πεζόδρομους κι όχι μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 18:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε δύο χρόνια περίπου, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μια από τις πιο παραδοσιακές και πιο παλιές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων, θα αποκτήσει μια άλλη εικόνα. Πρόκειται για τη συνοικία Σιαράβα (διαβάστε εδώ), στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που βρίσκεται πίσω από την παραλίμνια οδό Γαριβάλδη.

Μετά το πράσινο φως που είχε δώσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών πριν από τρεις μήνες, ο Δήμος ανακοίνωσε σήμερα τη δημοπράτηση του έργου με τον επίσημο τίτλο «Διαμορφώσεις-πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα», το οποίο εντάχθηκε πέρσι την άνοιξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Η παρέμβαση αυτή αφορά κυρίως στην πεζοδρόμηση των πιο μικρών δρόμων και στη μετατροπή μεγαλύτερων δρόμων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων εταιριών θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου Ιωανιτών, οι οδοί που θα γίνουν πεζόδρομοι, είναι: Κ. Ράπτη, Αετοράχης, Απ. Αρσάκη, πάροδος Απ. Αρσάκη, Αγγελικής Κομνηνής, Ψαλίδα, α' πάροδος Αετοράχης (στα «Ναυτάκια), β’ πάροδος Αετοράχης, γ’ πάροδος Αετοράχης (αδιέξοδο), τα πλατώματα στα «Ναυτάκια», στη «Σκάλα».

Οι οδοί που διαμορφώνονται σε ήπιας κυκλοφορίας, είναι: Ζαλοκώστα, Δημάρχου Ιωαννίδου και Άννης Κομνηνής. Tρεις οδοί οι οποίες είναι και οι βασικές στις οποίες κινούνται σήμερα αυτοκίνητα.

Περιλαμβάνονται δε και εργασίες συμπλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων όπως και κατασκευής δικτύου υποδομής οπτικών ινών. Ο φωτισμός που θα τοποθετηθεί, θα είναι τεχνολογίας LED και θα ελέγχεται με σύστημα τηλεδιαχείρισης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πεζοδρόμησης και της διαμόρφωσης οδών ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ.

Στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί δύο ακόμη παρεμβάσεις στην περιοχή: η μία αφορά την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, με προϋπολογισμό 226.000 ευρώ, και η άλλη την προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, με προϋπολογισμό 297.600 ευρώ.

Με τη συνολική παρέμβαση, ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκει την αναβάθμιση της παραλίμνιας αυτής συνοικίας και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Η όποια εταιρία αναλάβει το έργο, θα πρέπει να το ολοκληρώσει εντός ενάμιση χρόνου –με τις παρατάσεις στις προθεσμίες βέβαια να αποτελούν τον κανόνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back