Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα δεν έχει ειδήσεις

Εικόνα του άρθρου Σήμερα δεν έχει ειδήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2022, 09:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Τύπος Ιωαννίνων-typos-i.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει οι δημοσιογραφικές ενώσεις και οι ενώσεις εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε, ούτε η τελευταία.

Εκτός από όλα τα υπόλοιπα που παραμένουν δυστυχώς δεδομένα, δηλαδή η εξαιρετικά δυσοίωνη κατάσταση στην κοινωνία, η καλπάζουσα ακρίβεια, οι όλο και δυσχερέστερες εργασιακές συνθήκες, οι πενιχροί και καθυστερούμενοι μισθοί για την πλειοψηφία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς, η συνεχής πίεση εις βάρος της ποιότητας, η «αμεσότητα» εις βάρος της ουσίας κ.ο.κ., υπάρχουν μερικοί λόγοι παραπάνω.

Συνάδελφοί μας παρακολουθούνται (από ποιον τελικά; Θα μάθουμε ή είναι «απόρρητο») και δεν καλούνται καν ως μάρτυρες σε εξεταστικές επιτροπές.

Οι SLAPPs, οι μηνύσεις κατά δημοσιογράφων, είναι σε έξαρση, με στόχο την ποινικοποίηση του επαγγέλματος, όταν αυτό γίνεται σωστά.

Το κανονιστικό πλαίσιο συνεχίζει και επί αυτής της κυβέρνησης να ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων. Ο νέος νόμος προβλέπει και μια επιτροπή που προσχηματικά προορίζεται για την «τήρηση της δεοντολογίας».

Γι αυτούς λοιπόν τους επιπλέον λόγους, σήμερα απεργούμε.

Αν διαβάσετε σήμερα ειδήσεις -πλην της απεργίας-, θα τις διαβάσετε από απεργοσπάστες, από ανθρώπους που συχνά δεν είναι καν επαγγελματίες δημοσιογράφοι ή που έχουν ένα σίγουρο μισθό από κάπου αλλού και δεν «καίγονται» για τους εργασιακούς όρους.

Είναι μια καλή ευκαιρία για να διαλέξετε και εσείς, το αναγνωστικό κοινό, τι είδους ενημέρωση προτιμάτε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3