ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Sense Zagori Project: το σχέδιο σε δύο φάσεις

Εικόνα του άρθρου Sense Zagori Project: το σχέδιο σε δύο φάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2017, 22:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (Zagori Excellence Network - ZEN) παρουσίασαν σε συνέντευξη Tύπου, την έναρξη λειτουργίας του Sense Zagori Project, ενός έργου που αφορά στην προβολή και ανάπτυξη, μέσω καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων, του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής.

Tο έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, που καθιστούν το Ζαγόρι φιλικότερο για τον επισκέπτη, συναρπαστικό, ψηφιακά αναβαθμισμένο και ενημερωτικά πληρέστερο.

Η επιτυχής υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου, πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Επιπλέον, τελεί υπό την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Περιφέρειας Ηπείρου. Μεταξύ των δράσεων του «Sense Zagori Project» για την Α΄ Φάση λειτουργίας περιλαμβάνονται η εφαρμογή SENSE ΖΑGORI APP, η δημιουργία του πρώτου ζωντανού μουσείου πολιτισμού της περιοχής και ο σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων παιγνιώδους μάθησης (playful learning). Η Β’ φάση συνεχίζεται με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας που θα αναλάβει την ολοκλήρωση του συστήματος πιστότητας μέσω της αυτοματοποίησης των πληρωμών και των κινήτρων ανταπόδοσης. Η φάση αυτή περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του συστήματος (loyalty) πιστότητας μέσω της αυτοματοποίησης των πληρωμών και των κινήτρων ανταπόδοσης, τη λειτουργία καινοτόμων ψηφιακών παιχνιδιών που θα δημιουργούν κίνητρα και ενεργοποίηση των δυνητικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τη σύνδεση της εφαρμογής με τις φυσικές εγκαταστάσεις και πιλοτική εφαρμογή συστημάτων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας  και τη διάχυση και επικοινωνία του έργου με σκοπό την ανάπτυξή του αλλά και την επέκτασή του μέσω συνεργασιών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back