Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

​Σε Αθήνα και Λέσβο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Εικόνα του άρθρου ​Σε Αθήνα και Λέσβο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2016, 17:11
ΕΛΛΑΔΑ

Τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 20.15 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθήσουν επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 9:30 πμ της ίδιας ημέρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην Αθήνα, θα μεταβεί στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, όπου θα μεταβεί συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές.

Η επίσκεψη του Μπαν στη Λέσβο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στις 16 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συμμετάσχει στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back