Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2021, 00:37
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, για για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα (φωτογραφία).

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. 

«Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο-αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.


Υπόλογη

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε απόψε ότι η Ρωσία είναι υπόλογη για τις πράξεις της, αφού μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ενίσχυσε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα επιχείρησε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, από εκείνην που ακολουθούσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την προηγούμενη τετραετία.

«Ασφαλώς οι Ρώσοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη δράση που ανέλαβαν», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters-AFP

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back