Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυρσινέλλα: «Δεξιά» η μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης, «αριστερά» ο Δήμος

Εικόνα του άρθρου Πυρσινέλλα: «Δεξιά» η μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης, «αριστερά» ο Δήμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2022, 11:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και λίγες μέρες έχει ολοκληρωθεί το έργο διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην οδό Πυρσινέλλα. Σύμφωνα με το έργο, δημιουργήθηκαν θέσεις πάρκινγκ στα αριστερά του δρόμου (από Μελανίδη προς Πάργης).

Ήδη, κόπηκαν και μερικές κλήσεις. Από τις 30 Μαΐου είχε ανακοινωθεί η απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Πυρσινέλλα με κατεύθυνση από το κτίριο της Περιφέρειας προς την πλατεία Πάργης.

Ωστόσο, η μελέτη για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει… άλλη άποψη. Προβλέπει 18 θέσεις (16+2 ειδικές) πάρκινγκ από Μελανίδη μέχρι Σακκά, σε απόσταση 114,53μ. στα… δεξιά του δρόμου.

Η οδός Πυρσινέλλα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, είναι στη ζώνη Α του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία είναι ακόμα υπό δημόσια διαβούλευση στον σχετικό ιστότοπο του Δήμου Ιωαννιτών.

Μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε προτάσεις και παρατηρήσεις, εδώ

Προφανώς, το θέμα θα λυθεί με τη… μετατόπιση της πρόβλεψης για πάρκινγκ. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μελέτη δεν συμβαδίζει με τα τωρινά δεδομένα στους δρόμους της πόλης ή και με άλλες μελέτες για έργα που προγραμματίζονται.

Αυτή τη φορά βέβαια, τη μελέτη αγνόησε και η ίδια η δημοτική αρχή…

ΣΧΟΛΙΑ
είναι ανάγκη
Να συντομεύσουν για τις εκλογές. μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα της πόλης. Στην ουσία η πόλη ζητά έναν σωτήρα. Με την ίδια κοινωνική ανάγκη προέκυψε κι ο τωρινός σωτήρας (για ένα πρότερο διάστημα Κιγκινάτος).. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα - και διαχρονικό - της πόλης. Η ανάγκη νέου σωτήρα!
γιώργος
μήπως κάποιος από την σωστή πλευρά είχε βύσμα και μεγάλωσε τις δυνατότητές του;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back