ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Pump track με πράσινο και πεζοδρόμια

Εικόνα του άρθρου Pump track με πράσινο και πεζοδρόμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2022, 15:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη σύμβαση για την αναβάθμιση υποδομών της πίστας ποδηλάτου (pump track) στην περιοχή της Κιάφας υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Δήμος Ιωαννιτών είχε προχωρήσει στο κλείσιμο της πίστας αυτής επειδή δεν υπήρχε πιστοποίηση. Η πίστα, όπως είχε γίνει, είχε κατασκευαστεί το 2018 από εταιρία αναψυκτικών μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που είχαν κερδίσει μαθητές των Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να προχωρήσει σε μία παρέμβαση για την αποκατάσταση της πίστας που παρουσίαζε φθορές αλλά και του περιβάλλοντα-κοινόχρηστου χώρου, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 95.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση, αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αποτελεί η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου, έκτασης 1,2 στρέμματος (που περιβάλλεται από τέσσερις οδούς εκ των οποίων οι τρεις είναι διανοιγμένοι και ασφαλτοστρωμένοι και μια διανοιγμένη οδός χωρίς άσφαλτο και κράσπεδα).

«Η πίστα ποδήλατου είναι εκτός λειτουργίας και παρουσιάζει φθορές στην ασφαλτική στρώση και στην αποχέτευση απορροής των ομβρίων υδάτων. Σήμερα ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και δεν είναι προσβάσιμος για χρήση από το κοινό» υπενθυμίζει ο Δήμος.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου «ο χώρος θα καταστεί προσβάσιμος, θα επισκευαστούν φθορές και αστοχίες στην πίστα ποδηλάτου, και θα κατασκευαστούν κράσπεδα και πεζοδρόμια στην οδό που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κοινόχρηστου χώρου».

Γίνεται επίσης λόγος για ενίσχυση του πρασίνου με έναν σχεδιασμό βασισμένου σε βιοκλιματικές αρχές.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ Δήμου και αναδόχου εταιρίας, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί περίπου σε 300 ημερολογιακές ημέρες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back