ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρύτανης: «Υπάρχει πρόβλημα»…

Εικόνα του άρθρου Πρύτανης: «Υπάρχει πρόβλημα»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2022, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ανακοίνωση των εισακτέων και των «συνοδών στατιστικών» προκάλεσε προβληματισμό στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Λογικό, καθότι από το 11% θέσεων που έμειναν κενές πέρυσι, το ποσοστό φέτος έφτασε το 24%. Σχεδόν 1.000 θέσεις κενές από τη «μεγάλη δεξαμενή» των ημερησίων λυκείων που μειώνονται πολύ λίγο (περίπου κατά 150) από τις δεύτερες εξετάσεις, τα ΕΠΑΛ και τις διάφορές ποσοστώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Σχεδόν 1.000 κενές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει θέμα, το οποίο θα συζητηθεί στην προσεχή σύγκλητο, προς το τέλος Αυγούστου. Η συγκεκριμένη αναμένεται να είναι και σημαδιακή, καθώς ίσως είναι η τελευταία όπως έχει συνηθίσει η ακαδημαϊκή κοινότητα τα θεσμικά της όργανα…

Πρόσθεσε βέβαια ότι ουσιαστικά είναι μια επιλογή της συγκλήτου, που υιοθέτησε αποφάσεις για υψηλότερες Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η σύγκλητος αποφάσισε να τεθούν οι χαμηλότερες και τμήματα όπως το Μηχανικών Η/Υ αντέδρασαν. Φέτος, το τμήμα που έθεσε τελικά την υψηλότερη βάση εισαγωγής, μένει χωρίς το 85% των εισακτέων του…

O κ. Αλμπάνης επέσεισε τον κίνδυνο, τμήματα του πανεπιστημίου που έχουν μειωμένο αριθμό εισακτέων, να εισέλθουν στο «πεδίο κινδύνου» που ουσιαστικά επιτρέπει στην ΕΘΑΑΕ αν εισηγηθεί συγχώνευση ή και κατάργηση τμημάτων.

Στην επόμενη σύγκλητο ο κ. Αλμπάνης θα εισηγηθεί αναπροσαρμογή των ΕΒΕ, όπως τόνισε.

Φέτος υπάρχει πρόβλημα κενών θέσεων σε 4 τμήματα του ιδρύματος. Ο αριθμός φοιτητών-τριων συναρτάται με κριτήρια χρηματοδότησης, αλλά και με τον τρόπο που «βαθμολογούνται» τα πανεπιστήμια από διεθνείς λίστες αξιολόγησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Μωραινει κύριος ον βουλεται απολεσαι. ( Αφιερωμένο εξαιρετικά στο τμήμα που έθεσε την υψηλότερη βάση εισαγωγής!!!!).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back