ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ κατά συγκλήτου

Εικόνα του άρθρου Τμήμα Μηχανικών Η/Υ κατά συγκλήτου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2021, 17:30
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

To τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στρέφεται κατά της συγκλήτου, καθώς, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ενώ με απόφασή του όρισε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 1,20, η σύγκλητος αποφάσισε να μη διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας το αίτημα, οπότε ορίστηκε αυτόματα η ελάχιστη τιμή του 0,80.

Το τμήμα κατηγορεί τη σύγκλητο ότι έλαβε την απόφαση «χωρίς τεκμηρίωση». Η σύγκλητος πάντως, η οποία είναι το κορυφαίο συλλογικό όργανο του ιδρύματος (συμμετέχει και το τμήμα Μηχανικών Η/Υ), έχει εξηγήσει την απόφασή της, στη σχετική ανακοίνωση.  

Το τμήμα ΜΗ/Υ στην ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι η σύγκλητος «αφαιρεί από το τμήμα ένα ουσιαστικό εργαλείο υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδιασμού αναφορικά με την ποιότητα και την αριστεία στα προγράμματα σπουδών» και ότι «ακυρώνει το δικαίωμα του τμήματος να έχει λόγο και να διαμορφώνει την πορεία του».

Επίσης, θεωρεί ότι «ενδεχομένως», πλήττεται και η εικόνα του τμήματος «στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, και ιδιαίτερα σε εκείνα των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, σε σχέση με τα ομοειδή τμήματα που εμφανίζονται με το μέγιστο συντελεστή της ΕΒΕ».

Το τμήμα ζητάει να τροποποιηθεί η απόφαση της συγκλήτου και να έχει συντελεστή 1,20.

Η βάση εισαγωγής στο τμήμα πέρυσι, ήταν 12.425 μόρια. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back