ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτοι υποψήφιοι για το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Εικόνα του άρθρου Πρώτοι υποψήφιοι για το «Κοινό των Ηπειρωτών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2019, 14:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη ομάδα υποψηφίων για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας. Ο κ. Ζάψας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στον «οδικό χάρτη» της παράταξης, ο οποίος διακατέχεται, όπως είπε, από την αντίληψη ότι η Ήπειρος έχει πολλές δυνατότητες, τις οποίες «όσοι διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν τις αξιοποίησαν». 

«Η Ήπειρος πρέπει να κατακτήσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» τόνισε και έκανε αναφορά σε απαραίτητα έργα όπως η σύνδεση της περιοχής με το δίκτυο φυσικού αερίου και τη δρομολόγηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Στάθηκε ιδιαίτερα στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καταθέτοντας την εκτίμηση ότι το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, «επιβάλλει τις συνεργασίες. Η παράταξή μας ιεραρχεί ως βασική προτεραιότητα τη συνεργασία της με τα δημοτικά συμβούλια και τους δημάρχους».

Κατά την τοποθέτησή του, απάντησε και στην πρόσκληση-πρόκληση του συνυποψήφιου του, Σπύρου Ριζόπουλου, περί διαμόρφωσης κοινής πρότασης (μαζί με τον άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δημητρίου) για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχει μαγικές λύσεις… Μακάρι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψήφιους να ανταλλάξουμε απόψεις» τόνισε. Θύμισε δε ότι στην Ήπειρο εφαρμόστηκαν ειδικά προγράμματα κατά της ανεργίας, τα οποία δεν είχαν και ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ο ίδιος (και με την επαγγελματική του εμπειρία στις Σχολές ΟΑΕΔ), έκρινε ότι πρέπει να φτιαχτούν προγράμματα όχι με βάση την ηλικία αλλά τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η πρόταση του κ. Ριζόπουλου αποτελεί μια πρόσκληση για «αντικαχριμανικό μπλοκ», ο κ. Ζάψας αρνήθηκε να μπει σε μια τέτοια λογική. «Δεν θα μπω σε αυτή τη λογική του αντικαχριμανισμού. Θυμάμαι ότι οι εκλογές του ’10 κρίθηκαν στο αν είσαι με το καχριμανιστάν ή το αργυριστάν… Με αυτή τη λογική, δεν χρειάζεται να πάμε χώρια στις εκλογές. Μπορούμε να πάμε σε μια παράταξη όλοι απέναντι στον Καχριμάνη» είπε. Ξεκαθάρισε δε ότι οι παρατάξεις κρίνονται από το πρόγραμμά τους, και ότι η κάλπη είναι αυτή που θα αποφασίσει.

Τα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν, είναι:

  • Αγλαΐα Ζούκη, ιδιωτική υπάλληλος
  • Νίκος Βράνος, εκπαιδευτικός, Διευθυντής 8ο ΓΕΛ
  • Κώστας Γιωτάκης, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Ιωαννίνων
  • Γιάννης Δάφλος, φοιτητής Ιστορικού-Αρχαιολογικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Νίκος Καρατζένης, φιλόλογος-συγγραφέας
  • Γεωργία Κυριακάκου, χημικός, πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Κέρκυρας - Λευκάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών
  • Νίκος Λάκκας, συνταξιούχος γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», πρώην γραμματέας σωματείου εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία, διετέλεσε μέλος Ρήγα Φεραίου, από Γεροπλάτανο
  • Παύλος Λιλής, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος Δήμου Ιωαννιτών, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Τμ. Ηπείρου
  • Νίκος Μάνθος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών
  • Αντώνης Μαυράκος, δημόσιος ππάλληλος, πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μέλος Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ
  • Βασίλης Οικονόμου, ηλ. μηχανικός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων
  • Άρης Σπέγγος, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, εκπαιδευτής καταδύσεων, συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
  • Γιώργος Σταμάτης, Επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής στο Κ.Υ. Κόνιτσας
  • Θεόδωρος Χολέβας, αρχιτέκτων μηχανικός
  • Μανώλης Παπαμιχαήλ, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Σπύρος Ντάνης, καθηγητής φυσικής Αγωγής, προπονητής Πάλης, Αντιπρόεδρος στο ΠΕΑΚΙ.

 Τα υπόλοιπα ονόματα του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθούν τέλη Μαρτίου, μαζί με το οριστικό πρόγραμμα της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back