Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άνοιγμα με βάση την ανεργία

Εικόνα του άρθρου Άνοιγμα με βάση την ανεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2019, 13:32
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόταση στον Γιώργο Ζάψα, ως διευθυντή των σχολών του ΟΑΕΔ και στον Δημήτρη Δημητρίου, ως αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η πρότασή του βασίζεται στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (πρώτης σε ανεργιακά ποσοστά) Θόδωρου Καρυπίδη, με την οποία θα δεσμευτεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να απασχοληθούν 1.000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή την υπόσχεση τουλάχιστον, πήρε ο κ. Καρυπίδης από τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Ηλιόπουλο.

Επίσης, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα υλοποιηθεί πρόγραμμα απασχόλησης 18 μηνών για 290 νέους επιστήμονες.

Πρακτικά, ο κ. Ριζόπουλος προτείνει να σχηματίσουν οι τρεις υποψήφιοι μια τέτοια πρόταση που θα είναι δεσμευτική για «όποιον τιμήσουν οι πολίτες της περιφέρειάς μας με τη συμπαράσταση των υπολοίπων». Βέβαια, δεν διευκρινίζει πώς θα δεσμευτεί κάποιος που ενδεχομένως δεν θα είναι σε αυτή τη συνάντηση, αν γίνει ποτέ.

Ο κ. Ριζόπουλος έχει προτείνει τη δημιουργία Μητρώου Ανέργων Ηπειρωτών, μια πρόταση πολύ αμφιλεγόμενη, για τον τρόπο που θα προσλαμβάνονται εργαζόμενοι.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back