Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρώτες υπογραφές για το αγροδιατροφικό πάρκο

Εικόνα του άρθρου Πρώτες υπογραφές για το αγροδιατροφικό πάρκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2020, 19:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την προγραμματική σύμβαση με τίτλο «Ενίσχυση του Αγροδιατροφικού Κλάδου στην Άρτα, μέσω της συνεργασίας με το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.)», υπέγραψαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Την υπογραφή της σύμβασης ανακοίνωσε ο Δήμος Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων «κυνήγησε» ιδιαίτερα τη σύμβαση αυτή για το αγροδιατροφικό πάρκο το οποίο προβλέπεται σε σχετικό νόμο που αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.

Σύμφωνα και με την προγραμματική σύμβαση, το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου θα αποτελεί δομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα εδρεύσει στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Άρτας. Την οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία του αναλαμβάνει η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο Π.Α.ΤΕ.Π.Η., θα σχεδιάζονται και θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή, παραγωγικές δραστηριότητες αγροτικής και οικολογικής κατεύθυνσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, ο τελευταίος, ως φορέας χρηματοδότησης, θα αναλάβει να διευκολύνει τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα αρμόδια όργανά του στην εκτέλεση της σύμβασης και την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας, όπως και να χρηματοδοτεί τις δράσεις και έργα από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Δήμου.

Στην τελευταία του συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ για τη δημιουργία και λειτουργία του πάρκου, ενώ παράλληλα ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Ηπείρου να προχωρήσουν στα απαραίτητα έργα και υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back