Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόταση Ριζόπουλου για ΑμεΑ

Εικόνα του άρθρου Πρόταση Ριζόπουλου για ΑμεΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2018, 20:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mία μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις 3 Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος έρχεται να κάνει παρέμβαση για τα ΑμεΑ και να καταθέσει πρόταση-δέσμευση για αξιοποίηση του 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε υποδομές για πεζοδρόμια, σχολεία, αθλητικά κέντρα και δημόσια κτίρια.

Η με μία μέρα καθυστέρηση της παρέμβασης δεν είναι τυχαία. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, γίνεται «σήμερα Σήμερα που έχουν πέσει τα φώτα της δημοσιότητας και έχουν τελειώσει τα πανηγύρια για την παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ».

Η πρόταση-δέσμευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ισχύσει μέχρι την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στην Ήπειρο. «Θέλουμε να τελειώσουμε για πάντα με το αρνητικό συναίσθημα που υπάρχει όταν αναφερόμαστε στα ΑμεΑ και έχει μια διάσταση συμπόνιας. Δεν μας ενδιαφέρει η συμπόνια, μας ενδιαφέρει η ουσία» τονίζει ο κ. Ριζόπουλος. Προσθέτει δε ότι στην όλη διαδικασία απαραίτητη είναι η συμμετοχή των Δήμων και των αρμόδιων φορέων.  «Εκείνοι γνωρίζουν τις ανάγκες τους και εμάς η δουλειά μας είναι επιτελικά, να χρηματοδοτούμε χωρίς σπατάλη, αντικαθιστώντας τα έργα της ντροπής και των πελατειακών σχέσεων με έργα για τον άνθρωπο και για την κοινωνία» αναφέρει με νόημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back