Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόσκληση υποψηφίων σε διάλογο

Εικόνα του άρθρου Πρόσκληση υποψηφίων σε διάλογο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2018, 18:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον δημόσιο διάλογο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, επιχειρεί να ανοίξει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, «προκαλώντας» όσους έχουν ή διεκδικούν κάποιο δημόσιο αξίωμα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ο κ. Μπέγκας απέστειλε σχετική επιστολή σε αυτοδιοικητικές παρατάξεις, πρώτου και δευτέρου βαθμού, σε πολιτικούς φορείς, σε συλλογικότητες καθώς και στους υποψήφιους δημάρχους των Ιωαννίνων και τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Ηπείρου, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις απόψεις τους στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Όπως προσθέτει δε, η πόλη θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση για τον σχεδιασμό της πόλης εντός του Ιανουαρίου.

Το ΣΒΑΚ κινείται προς την κατεύθυνση της μείωσης της χρήσης του ΙΧ και της προώθησης εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις στις υποδομές. Μια σημαντική πρόταση του ΣΒΑΚ είναι η πεζοδρόμηση της οδού Αβέρωφ και του παραλίμνιου δρόμου γύρω από το Κάστρο.

«Η αναγνωρισμένη, πλέον, ανάγκη για την αύξηση του ποσοστού χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και η πεζή μετακίνηση, σε συνδυασμό με την ανάγκη για μείωση της χρήσης των ΙΧ οχημάτων ενισχύει τη θέση ότι πρέπει να γίνει άμεσα η υλοποίηση ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων που θα κάνουν ελκυστικούς τους εναλλακτικούς αυτούς τρόπους μετακίνησης διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση όλων των ατόμων χωρίς διάκριση, μεταξύ των οποίων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και των Ατόμων με Μειωμένη Κινητικότητα (ΑΜΚ) εστιασμένων στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου πράσινου περιβάλλοντος» αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του. «Συνεπώς, η διαμόρφωση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον Δήμο Ιωαννιτών με την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων οδικών υποδομών για την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων κρίνεται απαραίτητη» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Και η επιστολή καταλήγει: «Θεωρώ ότι όλοι μας, ειδικά όσοι κατέχουμε ή διεκδικούμε δημόσια αξιώματα, οφείλουμε να συμμετέχουμε ανοιχτά σε μια τόσο σημαντική για το μέλλον των Ιωαννίνων, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, διαδικασία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back