ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προμήθεια ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω Interreg

Εικόνα του άρθρου Προμήθεια ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω Interreg
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2022, 23:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το έργο COOFHEA2 (Συνεργασία για την Υγεία) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» και αφορά την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για νοσοκομεία, ιδίως για την αντιμετώπιση του Covid-19. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται με αρκετή καθυστέρηση, σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται η προμήθεια εξοπλισμού εννιά νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με 1,25 εκατ. ευρώ, το νοσοκομείο Φιλιατών (136.000 ευρώ) και το Νοσοκομείο Πρέβεζας (148.000 ευρώ). Τα τρία αυτά νοσοκομεία έχουν υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη δημοπράτηση της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Η προμήθεια του εξοπλισμού πρέπει να γίνει μέσα σε τέσσερις μήνες. Ο εξοπλισμός αφορά έναν υπερηχοκαρδιογράφο για καρδιοχειρουργική χρήση, ένα μόνιτορ μεταφοράς ασθενών, μια συσκευή ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, 15 ηλεκτροκαρδιογράφους, 10 τροχήλατα μόνιτορ, 5 απινιδωτές διφασικούς με εξωτερική βηματοδότηση, θαλάμους νηματικής ροής-κλάσης ΙΙ, ένα εργαστηριακό πλυντήριο, ένα τροχήλατο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση κίνησης για χρήση στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, έναν υπερηχοκαρδιογράφο για ΤΕΠ, έναν ακτινολογικό υπερηχοτομογράφο, έναν ψηφιακό ανιχνευτή, έναν λαπαροσκοπικό πύργο ULTRA HD 4K γυναικολογικής χρήσης, μια χειρουργική τράπεζα ειδική για νευροχειρουργικές επεμβάσεις, δύο θερμοκοιτίδες, δέκα οξύμετρα-πιεσόμετρα, δύο παιδιατρικά ενδοσκόπια και λοιπά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back