Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 6-11-2018, 15:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ διεκδικεί για την ενεργειακή του αναβάθμιση των υποδομών του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μέσα από Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) και από πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου ετοίμασαν και υπέβαλαν τη σχετική πρόταση, στην οποία περιλαμβάνεται και νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας).

Οι δράσεις που προτείνει λοιπόν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι:

-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για αναβάθμιση του αυτοματισμού ελέγχου και λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (BMS).

-Αντικατάσταση αντλιών θέρμανσης-ψύξης-ζεστού νερού χρήσης, με αντίστοιχες inverter (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Αντικατάσταση φωτιστικών λαμπτήρων, με αντίστοιχους τεχνολογίας led (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Αντικατάσταση θυρών εισόδου, με αντίστοιχες ενεργειακού τύπου (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Αντικατάσταση θυρών εξόδου κινδύνου, με αντίστοιχες ενεργειακού τύπου (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Βελτίωση θερμομόνωσης σε δώματα του κτιρίου του νοσοκομείου (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Εγκατάσταση κλιματισμού (VRF ή VRV), στους δύο πάνω ορόφους κάθε πτέρυγας κλινικών Ward I- Ward II- Ward III (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Εγκατάσταση φωτοβολταïκού συστήματος (net metering) 500 KW (προμήθεια και εγκατάσταση).

-Προμήθεια και εγκατάσταση επτά χειρουργικών προβολέων με δορυφόρο και λαμπτήρων τεχνολογίας led.

-Προμήθεια και εγκατάσταση ενός τροχήλατου ακτινοσκοπικού μηχανήματος C-arm και μιας κλίνης ηλεκτρικής για εξετάσεις ERCP.

-Προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων παρακλίνιων monitor και ενός κεντρικού σταθμού τεχνολογίας TFT, για σύνδεση με υπάρχον δίκτυο monitor της ΜΕΠΚ.

-Προμήθεια και εγκατάσταση ενός ακτινολογικού μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA).

«Με την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας καθώς και επίτευξη χαμηλών εκπομπών  CO2. Παράλληλα αξιοποιείται η παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε. (με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος) ενώ η ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου θα αναβαθμιστεί στην Β’ ενεργειακή κατηγορία» τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα το προσωπικό της Τεχνικές Υπηρεσίες για την όλη προσπάθεια που κατέβαλε.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus