Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προκηρύχτηκαν τα διόδια στην Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Προκηρύχτηκαν τα διόδια στην Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2016, 12:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 22 Νοεμβρίου θα ανοίξουν οι προσφορές του διαγωνισμού για την κατασκευή των διοδίων της Παμβώτιδας στην Εγνατία, αυτά δηλαδή που θα υποχρεώσουν  σε ένα επιπλέον άμεσο έξοδο τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Μαζί με τα διόδια Παμβώτιδας, στον ίδιο διαγωνισμό, υπάρχουν άλλοι τρεις σταθμοί σε Μέστη στον Έβρο, Ιεροπηγή στην Καστοριά και Ευζώνους στο Κιλκίς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6,9 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τα κτίρια, τις εργασίες στον δρόμο που θα διαπλατυνθεί και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τέτοιο καιρό του χρόνου, το επιπλέον κόστος της Εγνατίας θα είναι έξω από την «πόρτα» της πόλης.

Αυτό το διαγωνισμό θα ακολουθήσει και άλλος, για τα διόδια στα Γρεβενά, στην Κοζάνη και στον κόμβο «Τιτάν» στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης. Κοινώς μέχρι να ολοκληρωθεί το 2017, το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη θα έχει γίνει πολύ ακριβό, με ένα νέο, ιδιότυπο «αποκλεισμό» να μπαίνει σε εφαρμογή. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, ο σταθμός διοδίων στην Παμβώτιδα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από φορείς των Ιωαννίνων. Ωστόσο, η υπόσχεση είναι πως το κόστος θα είναι αναλογικό.

Η κατασκευή των νέων διοδίων είναι ειλημμένη απόφαση από το 2014 και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του επόμενου έτους, καθώς θα δοθούν «προίκα» με τον οδικό άξονα, στον ιδιώτη στον οποίο θα παραχωρηθεί…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back