ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόγραμμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Το πρόγραμμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2022, 10:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα παραμείνει εδώ για τρεις μέρες, για να κάνει τα (αναβληθέντα, λόγω πανδημίας) θυρανοίξια της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο πατριάρχης θα επισκεφθεί εκκλησίες και ιδρύματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων και θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο  Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Επίσης, θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννιτών, καθώς επίσης και επίτιμος καθηγητής των τμημάτων Φιλολογίας και Φιλοσοφίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το επίσημο πρόγραμμα θα ξεκινήσει σήμερα  στις 9:00 το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεστεί δοξολογία και θα ακολουθήσουν τα εξής:

Επίσκεψη στις 10:30 στο δηµαρχείο Ιωαννίνων, επίσκεψη στις 11:30 στην Περιφέρεια Ηπείρου, στις 13:00 επίσκεψη στην μονή Βελλάς, όπου θα γίνει αγιασμός των εγκαταστάσεων τυροκομείου - φάρμας.

Στις 18:30 θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου και ο πανηγυρικός εσπερινός.
Τον πατριάρχη συνοδεύουν οι μητροπολίτες Μύρων Χρυσόστομος, Προύσης  Ιωακείμ και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτων, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο διάκονος Βοσπόριος, υπογραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, διευθυντής του πατριαρχικού γραφείου Τύπου και επικοινωνίας και ο Πέτρος Μπαζγκάρλο, γραμματέας του Πατριαρχείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back