ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο δημαρχείο Ιωαννίνων ο πατριάρχης

Εικόνα του άρθρου Στο δημαρχείο Ιωαννίνων ο πατριάρχης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2022, 15:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το δημαρχείο και την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε την επίσκεψή του στα Γιάννενα (όσον αφορά τις επίσημες επαφές), ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στο δημαρχείο έγινε συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων καθώς και βουλευτές, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Ελισάφ παρέδωσε στον πατριάρχη αναμνηστικές εκδόσεις και του μίλησε μεταξύ άλλων για το ρόλο της Μητρόπολης Ιωαννίνων στην εκπαίδευση, στο πέρασμα των χρόνων, μέχρι σήμερα. Ο οικουμενικός πατριάρχης θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Ιωαννίνων, σε τελετή στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς και επίτιμος καθηγητής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Μετά το δημαρχείο, μαζί με τη συνοδεία του, κατευθύνθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου τον περίμενε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά που υποδεχθήκαμε στο δημαρχείο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην πόλη μας τις μέρες αυτές. Η παρουσία του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι μία προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας και χρειαζόμαστε την παρουσία του, την συμβουλή του και την ευλογία του σε μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα» ανέφερε ο κ. Ελισάφ σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συνεχίσει την επίσκεψή του στις 13:00 στην μονή Βελλάς, όπου θα γίνει αγιασμός των εγκαταστάσεων τυροκομείου – φάρμας και στις 18:30 θα τελέσει τα θυρανοίξια του της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου και θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back