ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Α priori dance: Κάτι διαφορετικό, στη Μηλιά

Εικόνα του άρθρου Α priori dance: Κάτι διαφορετικό, στη Μηλιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2022, 13:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ομάδα σύγχρονου χορού Α Priori Dance Co., με το νέο της project, ετοιμάζει μια περιπατητική, παραστατική δράση σύγχρονου χορού με συμμετοχικά στοιχεία στο φυσικό τοπίο της Μηλιάς Μετσόβου. 

 Η δράση θα λάβει χώρα στις  28, 29 και 30 Οκτωβρίου (12.00 μ), με ξεκίνημα από τη βρύση της εκκλησίας στη Μηλιά.

 Η χορογράφος της ομαδας Ελεονώρα Ηλία συγκεντρώνει μια ομάδα καλλιτεχνών, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ¨εκφράζει την κοινή πεποίθηση της ανάπτυξης καλλιτεχνικού έργου στο φυσικό τοπίο των περιφερειών μας και της προσβασιμότητας του σύγχρονου χορού σε ευρύτερο κοινό στη χώρα. 

Για τους λόγους αυτούς, επιλέγει να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά σε περιβαλλοντικά οικοσυστήματα¨.

Την ομάδα αποτελούν οι Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα, Δημήτρης Καραγεώργος. 

 Η παραστατική δράση αξιοποιεί τα φυσικά στοιχεία του τόπου της Μηλιάς, ώστε η σύμπραξη 3 πεδίων σύγχρονης τέχνης - του χορού, των εικαστικών και της μουσικής- να ‘μεταμορφώσει’ το χώρο και να δημιουργήσει μια εναλλακτική σκηνή σύγχρονου χορού σε σημεία του δημόσιου χώρου της κοινότητας, μέσω μιας χαρτογραφημένης διαδρομής.

¨Τα σώματά, η γη, ο αέρας, το νερό, τα πουλιά, τα ξύλα, οι καρποί τη φύσης θα αποτελέσουν τα καλλιτεχνικά ‘εργαλεία’ μας για να δημιουργήσουμε μια βιωματική παραστατική εμπειρία για το κοινό της δράσης. Μια ‘περιπλάνηση’ σε οικεία μέρη του χωριού ιδωμένα υπό το πρίσμα της φαντασίας και (επαν)ανακαλυπτόμενα μέσα από τη διά-δραση τους με τη σύγχρονη τέχνη¨ αναφέρει το συνοδευτικό της δράσης σημείωμα. 

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών σε κάθε περιπατητική δράση παρακαλείστε να κάνετε κράτηση θέσεων, είτε αποστέλλοντας email στη διεύθυνση eleonorailia@gmail.com, είτε τηλεφωνικά στο 6976453246, ενημερώνοντας για την ημερομηνία επιλογής.

Η εκδήλωση γίνεαι με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού.

Συντελεστές

Ιδέα /Χορογραφία/Χορός: Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα

Μουσική σύνθεση/Ηχοτοπία: Δημήτρης Καραγεώργος

Καλλιτεχνική Σύμβουλος: Μαριέλα Νέστορα

Φωτογραφίες πρόβας/ αφίσας: Μαριλένα Γκόνη 

Βιντεοσκοπηση/ Φωτογραφίες παραστάσεων: Κωστής Εμμανουηλίδης

Παραγωγή: A Priori Dance Co.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back