Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η γη υψηλής παραγωγικότητας»

Εικόνα του άρθρου «Πρέπει να διαφυλαχθεί η γη υψηλής παραγωγικότητας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2019, 21:30
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Στο 9ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Όραμα, σχεδιασμός και πολιτικές για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών και απομονωμένων περιοχών» που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από 26-28 Σεπτεμβρίου στο Μέτσοβο, μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Στην εισήγησή του, που αφορούσε την καθολική προστασία της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ), ανέφερε αρχικά ότι ο σαφής καθορισμός χρήσεων γης αποτελεί προϋπόθεση για αποφυγή συγκρούσεων χρήσεων και διασφάλιση προϋποθέσεων συνύπαρξης διαφορετικών δραστηριοτήτων.

 «Σε μία τριακονταπενταετία, αντί να έχει οριοθετηθεί η ΓΓΥΠ και να γίνεται διαρκώς αυστηρότερη η προστασία της, η σχετική νομοθεσία γίνεται ηπιότερη. Σήμερα επιτρέπεται σε ΓΓΥΠ η χωροθέτηση σταθμών ΑΠΕ και βιομάζας, όλων των σχετικών έργων υποδομής τους (δίκτυα μεταφοράς και διανομής, υποσταθμοί, κλπ), στρατηγικών επενδύσεων και εγκαταστάσεων χαμηλής όχλησης», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Σταύρος Καλογιάννης συζήτησε με τον πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ι. Πασπαλιάρη και τους καθηγητές Ε. Δημοπούλου, Δ. Καλιαμπάκο, Ν. Μαμάση τις «μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης των ορεινών περιοχών της Ηπείρου». Είχε επίσης συνάντηση με το δήμαρχο, Κώστα Τζαφέα.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back