Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Πουτζντεμόν: Πραξικοπηματικές οι αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης

Εικόνα του άρθρου Πουτζντεμόν: Πραξικοπηματικές οι αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2017, 04:18
ΚΟΣΜΟΣ

«Πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας» χαρακτήρισε τις αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης ο υπό καθαίρεση ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν και πρόσθεσε ότι είναι οι χειρότερες επιθέσεις από τη δικτατορία του Φράνκο.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι ο λαός δεν μπορεί να αποδεχθεί το σχέδιο της Μαδρίτης για την αναστολή των τοπικών εξουσιών, διεμήνυσε, λέγοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση «κινείται εκτός του Κράτους δικαίου».

Όπως ανέφερε, όλες οι προτάσεις για διάλογο προς την κεντρική κυβέρνηση είχαν την ίδια απάντηση: σιωπή και καταπίεση, ενώ κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για χτύπημα στους θεσμούς της Καταλονίας και ζήτησε από το τοπικό κοινοβούλιο να συνεδριάσει για να συζητήσει τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός Ραχόι θέλει το κοινοβούλιο της Καταλονίας να σταματήσει να είναι ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό» είπε η Κάρμε Φορκαντέλ σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Για αυτόν τον λόγο θέλουμε να στείλουμε στους πολίτες αυτής της χώρας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας. Δεσμευόμαστε σήμερα, έπειτα από τη σοβαρότερη επίθεση κατά των καταλανικών θεσμών από συστάσεώς τους, στην υπεράσπιση της κυριαρχίας του κοινοβουλίου της Καταλονίας» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back