Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεξαρτησία Καταλονίας: Αναβάλεται μέχρι νεωτέρας

Εικόνα του άρθρου Ανεξαρτησία Καταλονίας: Αναβάλεται μέχρι νεωτέρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2017, 00:16
ΚΟΣΜΟΣ

Αναστολή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ζήτησε ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν μιλώντας ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου.

Όπως είπε επιλέγει τον δρόμο του διαλόγου με την Μαδρίτη, χωρίς ωστόσο να υπαναχωρεί από τον τελικό στόχο την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας καθώς η σχέση με την Μαδρίτη έχει πάψει να είναι λειτουργική.

«Εχουμε μια ισχυρή κατεύθυνση υπέρ του διαλόγου, υπέρ του διαλόγου τάσσονται πολλές προσωπικότητες, η Ευρώπη μας ζητάει τον διάλογο, η Ευρώπη γνωρίζει πως μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες, όλοι μας ζητούν να υπάρξει διάλογος με την ισπανική κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που θα κάνω», τόνισε Πουτζντεμόν.

Καταλανοί περιμένουν να ακούσουν την ομιλία του Πουτζντεμόν στο τοπικό κοινοβούλιο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση

«Τα ψηφοδέλτια λένε ναι στην ανεξαρτησία, με αυτήν τη βούληση θα προχωρήσω», είπε και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, θέλω να ακολουθήσω τη λαϊκή βούληση η Καταλονία να γίνει ανεξάρτητο κράτος».

Κατά την ομιλία του, σημείωσε ότι οι Καταλανοί είναι ενωμένοι και το θέμα της ανεξαρτησίας της περιφέρειάς τους, δεν είναι πλέον εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας, αλλά έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση.

«Προς όλους όσοι μας παρακολουθούν από όλο τον κόσμο, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Καταλονία από τον δικτάτορα Φράνκο και μετά συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό της Ισπανίας», τόνισε ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

Η ομιλία του Πουτζντεμόν στην ολομέλεια του τοπικού κοινοβουλίου ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας, εν μέσω σεναρίων περί διαβουλεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back