Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πόσο ενήμερος είναι ο κ. Αμυράς;»

Εικόνα του άρθρου «Πόσο ενήμερος είναι ο κ. Αμυράς;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2022, 13:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ιωαννίνων καταγγέλλουν ότι Δήμοι και κυβέρνηση «κατεδαφίζουν» προστατευόμενες περιοχές, επικαλούμενοι δύο παραδείγματα.

Πρώτο, τη συναυλία που θα γίνει στη Ζαραβίνα, σε περιοχές που, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες, σε τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ενταγμένη στο δίκτυο Natura.

Δεύτερον, τους αγώνες θαλάσσιου σκι που έγιναν στο κανάλι της Αμφιθέας, «στον παράνομο ‘στίβο’ που δημιουργήθηκε παλαιότερα με εκτεταμένες εκχερσώσεις και μπαζώματα στον καλαμώνα Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδα που συγκαταλέγονται στις προσπάθειες παγίωσης των παρανομιών και αναστολής οποιαδήποτε νομικής προστασίας της λίμνης που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες».

Οι Οικολόγοι προσθέτουν εδώ τις «αδιανόητες προτάσεις για επανεξέταση της οριοθέτησης της λίμνης».

Τονίζουν ότι «όλα τα παραπάνω συγκαταλέγονται αναμφισβήτητα στα νέα κατορθώματα του περιβαλλοντικού κυβερνητικού έργου στην Ήπειρο» και θέτουν το εξής ερώτημα: «Κατά πόσο ενήμερος και τελικά συνυπεύθυνος, είναι ο ηπειρώτης υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς και οι υπηρεσίες που ανήκουν στην αρμοδιότητά του για αυτή την λαίλαπα αυθαιρεσιών;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back