Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαμαρτύρονται οι Οικολόγοι για τις προσαγωγές

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτύρονται οι Οικολόγοι για τις προσαγωγές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 11:41
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαμαρτύρονται για προσαγωγές και εξακριβώσεις στοιχείων μελών τους, από την αστυνομία, σε Λευκάδα και Γιάννενα.

Το κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά απειλεί με απόσυρση στήριξης εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, καταγγέλλει την προσαγωγή του Μ. Μαραγκάκη « φιλήσυχου οικογενειάρχη και κάτοικου Λευκάδας» που έγινε πριν την ποδηλατοδρομία στην Λευκάδα το πρωί της Κυριακής και αργότερα, την απαγόρευση της δημόσιας προφορικής διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στην πλατεία της πόλης της Λευκάδας. Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος προπηλακίστηκε και διασύρθηκε μπροστά στους μαθητές του και διατάχθηκε η «απομάκρυνσή του από όλους τους χώρους εστίασης της πόλης, υπό την απειλή δεύτερης προσαγωγής».

Επίσης, στην ίδια περίπτωση, οι Οικολόγοι καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μ. Πετεινάκη, Ρ. Τσιακίρη και Δ. Πασχάλης («διατάχθηκαν προφορικά να φύγουν από την πόλη» όπως αναφέρει το κόμμα).

Στα Γιάννενα, οι Οικολόγοι καταγγέλλουν «αναίτια προσαγωγή» της δημοτικής συμβούλου Ζαγορίου Καλλιόπης Στάρα, μέλος των Οικολόγων και της κας Πετεινάκη, από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Du Lac. «Τα εν λόγω στελέχη μας μαζί με τρεις ακόμη πολίτες, απομακρύνθηκαν από την αίθουσα της ομιλίας και προσήχθησαν στην ασφάλεια Ιωαννίνων για εξακρίβωση στοιχείων, με την αιτιολογία ‘τη συμμετοχή τους, στο κίνημα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων’». Αντίστοιχη καταγγελία έχουν κάνει και οι Πολίτες της Ηπείρου κατά των υδρογονανθράκων.

Ζητούν από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη να «ταυτοποιήσει όσους προπηλάκισαν τον Μ. Μαραγκάκη και να φροντίσει να τιμωρηθούν», με χρήση ψηφιακού υλικού και να μεριμνήσει άμεσα και έμπρακτα «για τη δημόσια αποκατάσταση της αξιοπρέπειας όλων των προσαχθέντων», μεταξύ άλλων.

Οι Οικολόγοι αναφέρουν επίσης: «Το θέμα των εξορύξεων, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς και λόγο απόσυρσης της κυβερνητικής στήριξης αν δεν γίνουν τα αναφερόμενα παραπάνω εντός των επόμενων δύο ημερών.

Επίσης, η ΛΑΕ Ιωαννίνων αναφέρει: «Το συνταγματικό δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση παραβιάστηκε για πολλοστή φορά από τους πραιτωριανούς της κ. Γεροβασίλη, αφού είναι φανερό ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανεχτεί κανενός είδους κριτική σχετικά με την ολέθρια πολιτική που εφαρμόζει στον τομέα του περιβάλλοντος - όπως άλλωστε σε όλους τους τομείς - και ασφαλώς ούτε έχει την παραμικρή επιθυμία να αφουγκραστεί τις ενστάσεις και ανησυχίες των πολιτών του Ιονίου αναφορικά με τις επικείμενες εξορύξεις. Όσες χαμογελαστές φωτογραφίες και αν βγάλει, όσες περιοδείες με περιφερόμενους κλακαδόρους και αν κάνει, η ουσία της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα είναι η βία και η αλαζονεία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back