ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολλή φασαρία για μια «μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης»

Εικόνα του άρθρου Πολλή φασαρία για μια «μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2023, 20:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και μερικές μέρες, από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την κάθοδο των νεοναζί οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (σε συνεργασία, όπως φαίνεται, με εγχώριους…), η αστυνομία βρίσκεται σε μια διαρκή κινητικότητα.

Αυτή την κινητικότητα, κατέληξε χτες Σάββατο 19 Αυγούστου σε μια σύλληψη στους «Ζωσιμάδες» για «μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης».

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έκρινε μάλιστα ότι ήταν τόσο σημαντική η σύλληψη, που την ανακοίνωσε κιόλας με δελτίο Τύπου σήμερα Κυριακή. 

«Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων κατά την προσέλευση των θεατών στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων ‘Οι Ζωσιμάδες’ ενόψει ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, εντοπίστηκε ο συλληφθείς να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε», αναφέρει επί λέξει.

Η τοπική αστυνομία, άκουσα-εκούσα, φαίνεται ότι πληρώνει την άρνηση των πολιτικών της προϊσταμένων να αναλάβουν ευθύνες για τη βία στα γήπεδα. Και ο τρόπος για να δείξει ότι κινητοποιείται, μετά την προσωρινή (;) απομάκρυνση της ηγεσίας της τοπικής τροχαίας, επειδή οι Κροάτες πέρασαν ανενόχλητοι και έφτασαν στην Αθήνα, είναι μια διαρκής αλυσίδα σχολαστικών ελέγχων, στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κηφισιά. 

Όχι πχ με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, την Αούστρια Βιέννης, τη Μαρσέιγ ή την Λάτσιο. 

Στο μεταξύ, με διάφορους τρόπους (διαρροές και επίσημες ανακοινώσεις), η  τοπική αστυνομία λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον: ότι δεν είχε εντολή να  σταματήσει κανέναν, εφόσον δεν έβρισκε κάτι αξιόποινο...

Οι έλεγχοι δεν είναι κάτι ξένο και παράταιρο στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, ειδικά στην εποχή που η βία είναι σε έξαρση. Ωστόσο, είναι κοινώς γνωστό ότι έρχονται και παρέρχονται, άσχετα με την εκτίμηση κινδύνου (δύσκολα θα έρχονταν λυσσασμένοι για ξύλο Κηφισιώτες στα Γιάννενα…) και σχετικά κυρίως με το πολιτικό κόστος.  Χτες,  χρειάζονταν 20 λεπτά κατά μέσο όρο για την είσοδο στο γήπεδο, καθώς, μην ξεχνάμε, η κυβέρνηση σε συνεννόηση με 4 μόνο ΠΑΕ από την επιχειρηματική κοινοπραξία της σούπερ λίγκας, αποφάσισε ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά που υποτίθεται έχουν αναλάβει οι ομάδες.

Ε, αυτή η παγκινητοποίηση προσωπικού, κατέληξε σε σύλληψη για ένα τσιγαριλίκι…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back