ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια με 3 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια με 3 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2019, 22:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πολιτική της στον τομέα του αθλητισμού παρουσίασε σε θεματική εκδήλωση η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του νυν και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Η δημοτική αρχή στην παρούσα θητεία της, όπως αναφέρθηκε, επένδυσε 1,2 εκατ. ευρώ σε αθλητικά έργα, ενώ έχει «ωριμάσει» δύο νέα αθλητικά-προπονητικά κέντρα σε Καρδαμίτσια και Σεισμόπληκτα. «Στηρίζουμε τον αθλητισμό, δημιουργούμε υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, προσπαθώντας να καλύψουμε κενά πολλών δεκαετιών», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Την παρουσίαση των μελετών των δύο νέων αθλητικών χώρων έκανε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος εκτίμησε ότι και τα δύο μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το αθλητικό κέντρο Σεισμοπλήκτων, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, θα γίνει εκεί που είναι το παλιό γήπεδο των Σεισμοπλήκτων και θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Αυτό περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα 60x40μ. γήπεδο μπάσκετ 26x15μ. και γήπεδο τένις 35x17μ. Κερκίδες δεν προβλέπονται αλλά θα υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής κατασκευής τους.

Το αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια είναι μια πολύ μεγαλύτερη επένδυση. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ, με τον Δήμο Ιωαννιτών να έχει προβλέψει 500.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019. Το υπόλοιπο ποσό θα το διεκδικήσει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Αν δεν υπάρξει θετική έκβαση, θα το καλύψει ο Δήμος από ιδίους πόρους, όπως ανέφερε ο κ. Μανταλόβας.

Το αθλητικό αυτό κέντρο θα αποτελείται από γήπεδο ποδοσφαίρου 64x102μ. με συνθετικό χλοοτάπητα, με σταθερή κερκίδα θεατών δυναμικότητας περίπου 400 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών (τέσσερα) και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό, κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1.473 τ.μ. για αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ. με τους απαραίτητους χώρους αποδυτηρίων αθλητών, ιατρείο πρώτων βοηθειών, κερκίδα 400 θέσεων και τους χώρους υγιεινής, δύο τυπικά ανοιχτά γήπεδα τένις, έναν προπονητικό τοίχο και μόνιμη κερκίδα 50 θεατών, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με κερκίδα 50 θεατών, μία διαδρομή μήκους 650 μ. για τρέξιμο ή περπάτημα με σταθεροποιημένο χώμα, υπαίθριο χώρο με όργανα γυμναστικής και ένα κυλικείο. Στην υπόλοιπη έκταση, θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και κάποιες θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του κέντρου. Το κυρίως πάρκινγκ θα γίνει σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Στη θεματική εκδήλωση, ενώπιον ανθρώπων του αθλητισμού, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» έκανε και έναν μικρό απολογισμό των ενεργειών της για τις αθλητικές υποδομές. Έγινε λόγος για αναβάθμιση των σχολικών κλειστών και ανοιχτών χώρων αθλητισμού, για την ανακατασκευή των αθλητικών κέντρων Καλούτσιανης και Κιάφας, για την κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο Ανατολής, για την κατασκευή νέου αθλητικού γηπέδου 5×5 με πλαστικό χλοοτάπητα στο Δροσοχώρι, για την αναβάθμιση και ανακατασκευή γηπέδων σε Πλατανιά, Σταυράκι, Δαφνούλα και αλλού, για τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Περάματος και για το νέο γήπεδο μπάσκετ στο Σταυράκι.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Βούλα Τσίλη, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε να ανακατασκευαστούν σε σχολικά συγκροτήματα, κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι. Ανέφερε επίσης ότι προγραμματίζεται η κατασκευή παρκέ σε ένα από τα σχολικά γυμναστήρια και κατέληξε λέγοντας πως «πολιτικά θεωρούμε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει ο Δήμος στις αθλητικές διοργανώσεις και στις απευθείας επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων. Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην κατασκευή αθλητικών έργων. Τέλος, μίλησε και ο Κώστας Γκόγκος, ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου που έχει στην αρμοδιότητα του τη συντήρηση 40 αθλητικών χώρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3