ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτικός λόγος… με «τριάρια» και «πατσάρια με κούμπλα»

Εικόνα του άρθρου Πολιτικός λόγος… με «τριάρια» και «πατσάρια με κούμπλα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2021, 00:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα διόδια στην Εγνατία οδό που δικαιώνει την Περιφέρεια Ηπείρου προκάλεσε μια αντιπαράθεση μεταξύ του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρου Ριζόπουλου, η οποία συνοδεύεται με εκφράσεις που παραπέμπουν περισσότερο σε κακή επιθεώρηση παρά σε έναν σοβαρό πολιτικό λόγο.

Ο περιφερειάρχης, με απογευματινή του ανακοίνωση, μίλησε για «τριάρια» του κ. Ριζόπουλου, σχολιάζοντας τα περί «δικαίωσης» του τελευταίου στην υπόθεση της προσφυγής του ΣτΕ.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η απάντηση του επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου». Ο κ. Ριζόπουλος πήρε τη σκυτάλη και αποφάσισε να απαντήσει «στη γλώσσα που καταλαβαίνετε κύριε Καχριμάνη». «’Πατσάρια με κούμπλα’ η πολιτική σας σαράντα χρόνια. Να τελειώνουμε. Νισάφι».

Επί του θέματος, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει ότι το 2017 είχε εκτιμήσει ότι «η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού» με το σκεπτικό ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έπρεπε να είχαν ιδιωτικοποιηθεί τόσο η Εγνατία οδός όσο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του ΤΑΙΠΕΔ. «Συνεπώς η καθυστέρηση του διαγωνισμού που σώζει την παρτίδα είναι εκείνο που θεωρείται ως πολιτική επιτυχία;» αναρωτιέται.

Ο κ. Ριζόπουλος εκτιμά ότι υπάρχει ένας πανικός στην περιφερειακή αρχή τους τελευταίους μήνες, «μετά τις απανωτές αποτυχίες που βαραίνουν προσωπικά τον περιφερειάρχη» και αναφέρει ζητήματα όπως είναι η Ιόνια οδός, το φυσικό αέριο, τους διαγωνισμούς οδοφωτισμού, τα απορρίμματα, η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και η διαχείριση της πανδημίας. Ένας πανικός που, όπως σημειώνεται, «αποτυπώνεται πλέον και από τη χρήση της γλώσσας».

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Δε θα σχολιάσω την αντιπαράθεση Οριζόντων με Περιφερειάρχη, καθόλου μάλιστα. Θα σταθώ στο λόγο που εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές . Αν λοιπόν τα .... τριάρια και τα κουμπλα είναι πολιτικός λόγος τότε αλίμονο σε όλους μας. Αλίμονο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back