Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολιτική «μόχλευση» με συντάξεις ομογενών και συνεργασίες

Εικόνα του άρθρου Πολιτική «μόχλευση» με συντάξεις ομογενών και συνεργασίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2023, 15:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, φαίνεται ότι απολαμβάνει τη «μόχλευση» με τις διαδόσεις και φήμες για στήριξή του, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε πρώτη φάση.

Είπε δηλαδή ότι «δεν υπάρχει τίποτε ακόμα», αλλά διαβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις και με τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, σε μια κάπως αναπάντεχη αποστροφή του λόγου του, τόνισε ότι αποστάσεις υπάρχουν με τη ΝΔ, «γιατί στο πολιτικό της σκεπτικό δεν εντάσσει την έννοια των θητειών».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος επιθυμεί να υπηρετήσει –εφόσον εκλεγεί βέβαια- για δύο θητείες, γιατί, όπως είπε «αν δεν μπορείς να προσφέρεις ότι επιθυμείς μέσα σε δύο θητείες πρέπει να πηγαίνεις σπίτι σου».


Στο κύριο θέμα της συνέντευξης Τύπου, της Τετάρτης 18/1, ο κ. Ριζόπουλος ήταν εξίσου… «μελλοντικά εκλογικός», καθότι αναφέρθηκε (και οικειοποιήθηκε, σε ένα βαθμό), μια εξέλιξη που συνήθως, είναι στο χώρο επιρροής του περιφερειάρχη, κ. Καχριμάνη.

Είπε δηλαδή ότι μειώνονται σε 30 τα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα που απαιτούνται από ομογενείς, για πλήρη σύνταξη, συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών από Αλβανία που «δεν ήταν σε θέση να βρίσκονται και να εργάζονται στην Ελλάδα προ του 1992, λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν στην Αλβανία εκείνη την περίοδο».

Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι «μετά την πολιτική πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ήμασταν εδώ και αρκετούς μήνες σε συνεργασία με το δήμαρχο Δρόπολης, Δημήτρη Τόλη και τον Όμηρο Τσάπαλο , διευθυντή επικοινωνίας του ΕΦΚΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί η ιστοσελίδα όπου πλέον μπορούν να καταγραφούν τα αιτήματα των ομογενών».

Πρόσθεσε ότι «δυνητικά ωφελούμενοι θα είναι περίπου 55.000 άτομα που εκτιμάται ότι θα καταστούν συνταξιούχοι μέσα στην επόμενη δεκαετία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back