πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2024, 10:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, επανέρχονται σιγά σιγά. Αυτή την εβδομάδα (19-26 Αυγούστου), η πολιτιστική ατζέντα στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής: 

 

19 Αυγούστου

Συναυλία με Στ. Χατζηευσταθίου

Συναυλία με Σταμάτη Χατζηευσταθίου στο Ιτς Καλέ διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τη Δευτέρα 19 Αυγούστου (στην πανσέληνο), στις 21:00, στο Ιτς Καλέ.

Στη σκηνή οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (πλήκτρα), Βαλχάν Γκαλστιάν (κλαρίνο), Δημήτρης Κουφογιώργος (ηλεκτρική κιθάρα-λαούτο-μαντολίνο), Άκης Σαγάνης (τύμπανα).

Είσοδος ελεύθερη.

*Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω της καιρικής πρόβλεψης για βροχές


20 Αυγούστου

Το Trio Musarti στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»

Τo Trio Musarti συμπράττει με τη σοπράνο Όλγα Μπαλωμένου στις 20 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η συναυλία που θα δώσουν, έχει τίτλο «Μουσικοί του δρόμου-Μουσικές του κόσμου». Το Trio Musarti αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Λεοντάρη στο βιολί, τη Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν και τη Φένια Τσαρσιλή στο πιάνο

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του 14ου Συμποσίου Γλυπτικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


21 Αυγούστου

Σινεμά: «Le mie ragazze di carta»

To αφιέρωμα στο νέο ιταλικό σινεμά συνεχίζουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Le mie ragazze di carta» (2023, Διάρκεια: 101’) σε σκηνοθεσία Λούκα Λουτσίνι. Παίζουν: Αλβίσε Μαρασκάλτσι, Ρομπέρτο Αλφάνο, Αλεσάντρο Μπρεσσάντρο.

Είσοδος ελεύθερη.


23 Αυγούστου

Συναυλία: Storm String Quartet στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Storm String Quartet» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι «Storm String Quartet» με δύο βιολιά, μια βιόλα, ένα βιολοντσέλο, μαζί με ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και κρουστά, συνδυάζουν την κλασική και κινηματογραφική μουσική με την ποπ και ροκ σκηνή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Παράσταση: «Μαρίκα με είπανε-Μαρίκα με βγάλανε»

Αλλη μια παραγωγή του ΚΘΒΕ, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, έρχεται στα Γιάννενα, στις 23 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Πρόκειται για το έργο των Γιώργου Ανδρέου-Οδυσσέα Ιωάννου «Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε»- Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού.

Ο Ανδρέου έχει κάνει τη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση, πάνω σε κείμενα του Ιωάννου και σε σκηνοθεσία του Αστέριου Πελτέκη. Ερμηνεύουν Ελένη Τσαλιγοπούλου και Κορίνα Λεγάκη και αφηγείται η Παναγιώτα Βιτετζάκη.

Παίζουν: Λίλη Αδρασκέλα, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ηρώ Δημητριάδου, Εύη Σαρμή, Χρύσα Τουμανίδου, Χριστίνα Ζαχάρωφ & Εύη Κουταλιανού. Μουσικοί επί σκηνής: Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Γιώργος Ανδρέου/ Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο), Μαριάνθη Θεμελή (τρομπέτα), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Χρήστος Μακρής (φλάουτο), Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Ζωγράφος Σταυρίδης (ακορντεόν), Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα), Κωνσταντίνος Σακαρέλης/ Γιώργος Πουλιανίτης (όμποε)

Εισιτήριο στην προπώληση: 15 ευρώ, 13 ευρώ το μειωμένο και 11 ευρώ για δασκάλους/καθηγητές.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back