ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολίτες για την Ανατροπή: «Σωρεία λαθών» στον ΟΚΠΑΠΑ

Εικόνα του άρθρου Πολίτες για την Ανατροπή: «Σωρεία λαθών» στον ΟΚΠΑΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2020, 21:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη Πολίτες για την Ανατροπή, είναι η δεύτερη, μετά το σύλλογο Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, που ασχολείται με το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του ΟΚΠΑΠΑ.

Η παράταξη παρατηρεί ότι στη συνεδρίαση δεν έγινε καμία αναφορά σε σημεία που τα θεωρεί ουσιώδη:   «Τι θα παρέχει ο ΟΚΠΑΠΑ ;  Σε ποιους απευθύνεται ;  Πως θα το επιτύχει ; Ποιο το όραμα, η αποστολή, οι αξίες και η στρατηγική του οργανισμού;».

Προσθέτει ότι για να υπάρξουν απαντήσει σε αυτά, «οφείλουμε να έχουμε κυρίως την γνώση των αναγκών. Ποιες οι ανάγκες της πόλης σχετικά με την φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων, αναπήρων και γενικά ανθρώπων που χρειάζονται ή θα χρειαστούν βοήθεια;».

Οι Πολίτες για την Ανατροπή αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ προτίμησε τα «τεχνικής φύσης θέματα», στα οποία και αναλώθηκε η συζήτηση.

«Θέματα τα οποία θα λύνονταν ευκολότερα εάν είχε επιλεγεί το σκεπτικό που αναπτύξαμε και βασίζεται σε βασικές διοικητικές και πολιτικές αρχές που οφείλει να έχει η πλειοψηφία που κυβερνά το Δήμο» τονίζει η παράταξη, υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε θέσει εγκαίρως τα σημεία αυτά υπόψη του ΔΣ και σε προηγούμενη συνεδρίαση, με στόχο, να καλυφθούν αδυναμίες της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης».

Κατηγορεί τη διοίκηση και επομένως, τη δημοτική αρχή ότι «απογοήτευσε ακόμα μια φορά. Αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν τα λόγια, όσα ωραία και αν είναι, σχετικά με την ετοιμότητα και αμεσότητα ανταπόκρισης, αλλά οι πράξεις, που σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν είδαμε».

Την κατηγορεί επίσης ότι «όφειλε να δώσει την κατεύθυνση λειτουργίας ενός σημαντικότατου οργανισμού για την πόλη των Ιωαννίνων. Δεν το έπραξε. Το αντιμετώπισε ως τεχνικό και μάλιστα θέλησε να το κλείσει άμεσα και εντός 1Δεκαπενταύγουστου. Ακόμα όμως και έτσι, το παρουσίασε με ελλειμματική μορφή και με σωρεία λαθών σε πολλαπλά επίπεδα». 

Η εκπρόσωπος της παράταξης, Κατερίνα Μιτοπούλου, καταψήφισε το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back