ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απολογισμός ΟΚΠΑΠΑ και ευχαριστίες στον… Φ. Τσουμάνη

Εικόνα του άρθρου Απολογισμός ΟΚΠΑΠΑ και ευχαριστίες στον… Φ. Τσουμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2020, 21:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά το Πνευματικό Κέντρο, τον δικό του απολογισμό (και προγραμματισμό δράσεων) έκανε σε σημερινή συνέντευξη ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εκτίμησε ότι ΟΚΠΑΠΑ αποτελεί έναν σημαντικό βραχίονα του Δήμου για την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής. 

Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Φίλιππα Τσουμάνη, πρόεδρο του Οργανισμού από το 2011 μέχρι το 2019, για την προσφορά του στον ΟΚΠΑΠΑ, καθώς, όπως είπε, «μόχθησε ιδιαίτερα για την οργάνωση και τη στελέχωσή του» (με bold η δήλωση αυτή στην ανακοίνωση του Δημαρχείου). Eίναι η μόνη φορά που ο δήμαρχος επιφυλάσσει καλά λόγια για στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο κ. Τσουμάνης, από τον Δεκέμβριο του 2019, είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, μετά την «αποχώρησή» του από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, με την οποία επανεκλέχτηκε. 

Σημειωτέον ότι μια από τις πιο «δυνατές» στιγμές κατά την προεκλογική περίοδο, ήταν η πολιτική σύγκρουση Ελισάφ-Τσουμάνη σε θέματα ΟΚΠΑΠΑ και κοινωνικής πολιτικής… Μακριά από την προεκλογική περίοδο, οι ευχαριστίες και τα εύσημα βρήκαν τη θέση τους. 

Πίσω στον απολογισμό, η δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ διαβεβαιώνει ότι το τετράπτυχο της κοινωνικής πολιτικής είναι το εξής (όπως καταγράφεται σε σχετική ανακοίνωση):

«Κανένας δεν είναι μόνος του. Το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Διασφαλίζουμε τη μέγιστη φροντίδα για τα παιδιά. Οι παιδικοί μας σταθμοί είναι το σπίτι που μεγαλώνουν.

Στηρίζουμε χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σχεδιάζουμε και προχωρούμε στην αναβάθμιση όλων των δομών».

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου υπογράμμισε ότι οι δραστηριότητες του Οργανισμού τόσο της προσχολικής αγωγής όσο και των κοινωνικών υπηρεσιών «απαιτούν ευαισθησία, διάθεση προσφοράς και ενσυναίσθηση και αυτή υπάρχει τόσο στη διοίκηση όσο στους εργαζομένους του».

Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Γιάννης Τσίμαρης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία και στις δράσεις που ανέλαβε ο Οργανισμός υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων των πολιτών.

Για την επόμενη χρονιά στόχος είναι η βελτίωση των υπαρχουσών δομών και η δημιουργία νέων. Όπως ειπώθηκε, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2ο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Δημιουργικής Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αυτισμό και Alzheimer.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back