Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΟΚΠΑΠΑ... με απώλειες

Εικόνα του άρθρου ΟΚΠΑΠΑ... με απώλειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2020, 00:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών, με πρόεδρο τον Δημήτρη Πάνου, έχει στα χέρια του πια έναν νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, όχι όμως έτσι όπως θα τον ήθελε η διοίκησή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στη χτεσινοβραδινή του μαραθώνια τηλεδιάσκεψη, είπε «ναι» στα περισσότερα άρθρα του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, αλλά όχι σε δύο κρίσιμα άρθρα: στην σύσταση θέσης γενικού διευθυντή στον ΟΚΠΑΠΑ και στην ειδικότητα του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Τα δύο αυτά άρθρα καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση, και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φίλιππας Τσουμάνης, ο οποίος ήταν επί χρόνια πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ. Για το συγκεκριμένο θέμα (λόγω και του… προχωρημένου της ώρας), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε σε 21 κατά και 19 υπέρ επί των επίμαχων άρθρων.

Σε γενικές γραμμές, αν και με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, η αντιπολίτευση διαφώνησε με τη σύσταση θέσης γενικού διευθυντή η οποία να καλύπτεται από εργαζόμενο του ΟΚΠΑΠΑ, όπως και με την ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ή ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού που προβλέπεται για τη θέση του προϊσταμένου της Κοινωνικής Υπηρεσίας με το σκεπτικό ότι η ειδικότητα αυτή δεν συνάδει με τον ρόλο της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Η παράταξη του Θωμά Μπέγκα έθεσε επί τάπητος, επίσης, και τη διαφωνία της με τις κλειστές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ.

Στην όλη συζήτηση, ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο κ. Τσουμάνης ο οποίος υπενθύμισε ότι ο κ. Πάνου είχε εγκρίνει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΟΚΠΑΠΑ το 2018, έναν Οργανισμό που δεν προχώρησε λόγω ενστάσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίες απορρίφθηκαν, και, στη συνέχεια, λόγω της προεκλογικής περιόδου. Η απάντηση του κ. Πάνου ήταν η εξής προς τον προκάτοχό του: «Όφειλα να δείξω εμπιστοσύνη σε σας», με τον κ. Τσουμάνη να χαρακτηρίζει αυτή τη θέση «απολιτική».

Η γενική διαπίστωση ήταν ότι ο Οργανισμός που είχε γίνει το 2018, αποτέλεσε τη βάση για τον Οργανισμό εν έτει 2020, με εξαίρεση τις τροποποιήσεις για τις οποίες υπήρξε η διαφωνία. Ο κ. Τσουμάνης εκτίμησε ότι «δεν γίνεται να εξυπηρετούμε προσωπικές σχέσεις ούτε να ικανοποιούμε φιλοδοξίες. Ένας Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν αποτελεί πολιτική φιλίας αλλά πολιτική πράξη». Ο κ. Πάνου, ενοχλημένος από τις αναφορές του κ. Τσουμάνη, ανέφερε ότι «οι προσωπικές σχέσεις δεν αφορούν εμένα. Κρατήστε το για τον εαυτό σας». Και, όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ ήταν έντονη, ζητώντας από τον κ. Πάνου να ξεκαθαρίσει τι εννοεί και να μην αφήνει υπονοούμενα.

Το τέλος στην αντιπαράθεση ήρθε με πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back