ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ποιοι θα μιλήσουν για τους υδρογονάνθρακες

Εικόνα του άρθρου Ποιοι θα μιλήσουν για τους υδρογονάνθρακες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2018, 19:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Η ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο» διοργανώνουν οι Δήμοι Ζίτσας και Ζαγορίου, στις 22 και 23 Ιανουαρίου, αντίστοιχα, με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ενημερωτική «εκστρατεία» έρχεται ως απόρροια των αντιδράσεων και των προβληματισμών των τοπικών κοινωνιών απέναντι στους υδρογονάνθρακες. Οι εισηγητές (ίδιοι και στις δύο ημερίδες) είναι πολλοί και με διάφορες ειδικότητες.

Εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος. Εισηγήσεις θα γίνουν από τους σεισμολόγους Κώστα Παπαζάχο και Άκη Τσελέντη, από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Σαράντη Δημητριάδη (Αριστοτέλειο), Νίκο Βαρότση (Πολυτεχνείο Κρήτης), Γρηγόρη Τσόκα (Αριστοτέλειο), Σοφία Σταματάκη (η οποία ήταν πρώην πρόεδρος στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) αλλά και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων Ξενοφώντα Σταυρόπουλο. Επίσης, θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Σπύρος Μπέλλας, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Υδρογονανθράκων του υπουργείου Ιωσήφ Αθανασιάδης και ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού Δημήτρης Πασχάλης.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα παρουσιαστεί από τον μελετητή της εταιρίας Enveco Σπύρο Παπαγρηγορίου το περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης του προγράμματος σεισμικών ερευνών.

Στην εκδήλωση της Ζίτσας, θα γίνει και εισήγηση από τον καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρη Καλιαμπάκου ο οποίος έχει κάνει τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Μία ακόμα διαφοροποίηση των δύο εκδηλώσεων, είναι ότι στην εκδήλωση του Δήμου Ζαγορίου, θα γίνει τοποθέτηση από την Ελευθερία Τσάτση, εκπρόσωπο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Η ημερίδα του Δήμου Ζίτσας θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στον Βουτσαρά, ενώ η ημερίδα του Δήμου Ζαγορίου στις 23 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στα Άνω Πεδινά.

Το παρών αναμένεται να δώσουν και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Repsol-Energean Oil που έχει αναλάβει την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back