ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΣΥ: «Να ζητήσει συγγνώμη το ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Εικόνα του άρθρου ΠΟΕΣΥ: «Να ζητήσει συγγνώμη το ΑΠΕ-ΜΠΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2020, 11:27
ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ κατηγορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο για fake news και επιτηδευμένο «χαρακτηρισμό» ρεπορτάζ, με την επιλογή μιας φωτογραφίας αρχείου, από σύγκρουση διαδηλωτών με την αστυνομία, για να εικονογραφήσει το ρεπορτάζ για τις μαθητικές συγκεντρώσεις πριν από μερικές μέρες.

Η ΠΟΕΣΥ «αποδοκιμάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις πρακτικές των  fake news του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ενημέρωση των πολιτών. Το τελευταίο κρούσμα εμφανίστηκε στην παρουσίαση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε φωτογραφία που ουδεμία σχέση είχε με το γεγονός, με προφανή σκοπιμότητα να εμφανίσει τη διαδήλωση υποκινούμενη και τους διαδηλωτές ως τραμπούκους που επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις» αναφέρει.

Σημειωτέον ότι το ΑΠΕ, το οποίο είναι συνδρομητικό, έχει φωτογραφική υπηρεσία και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην έχει, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, φωτογραφία από κεντρικό γεγονός της επικαιρότητας και δη στην Αθήνα.

«Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την υποχρέωση που έχει το εθνικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων για εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Επιπλέον δε, οδηγούν σε στοχοποίηση των εκπροσώπων του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από την κοινωνία» συνεχίζει η ΠΟΕΣΥ. Καλεί τη διοίκηση του ΑΠΕ (το πρακτορείο αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό) «να απολογηθεί για το ατόπημά της και να σταματήσει να διασύρει τη δεοντολογία και την ενημέρωση».

Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, η οποία καταγγέλλει επίσης το ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back