Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 19-09-2019, 13:33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Εβδομάδα Λίμνης ολοκληρώνεται με μια ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μαβίλη.

Στόχος να γνωρίσουν τη διαδρομή ποδηλατώντας, όσοι και όσες την τρέξουν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, αλλά και να απολαύσουν οι Γιαννιώτες και οι επισκέπτες μια βόλτα στην παραλίμνια διαδρομή, περνώντας από τους οικισμούς του Περάματος, της Αμφιθέας και των Λογγάδων, για να συνεχίσουν στον παραλίμνιο πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, στην Ακτή Μιαούλη και γύρω από το Κάστρο.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας» θα γίνει -καιρού επιτρέποντος- την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Στη ποδηλατοβόλτα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από 15 ετών και άνω (για τους ανηλίκους χρειάζεται συνοδεία ενηλίκων). Τον ρυθμό της ποδηλατόβολτας θα δίνουν οι πιο αργοί ποδηλάτες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ευθύνη, ο καθένας παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (κράνος, φώτα) κ.λπ.
Οι ποδηλάτες θα πρέπει να προσπαθούν να πηγαίνουν ένας πίσω από τον άλλο χωρίς να δημιουργούνται κενά στο γκρουπ, ενώ θα πρέπει να αφήνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, εκτός κι αν πρόκειται για δρόμο με μόνο μία λωρίδα. Ο ρυθμός της διαδρομής κυμαίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων, καθώς δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μια βόλτα.

Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα