Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πλούτος» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Εικόνα του άρθρου «Πλούτος» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2024, 08:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, θα φιλοξενήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 19:30, στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας», σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα», με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και με αρωγούς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, τον Δήμο Φιλιατών και την ΠΕΔ Ηπείρου.

Με φυσικό φως και ήχο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, η οποία σχεδόν 2.500 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρη, μεταφέροντας τον αριστοφανικό προβληματισμό για τον τρόπο κατανομής του πλούτου, την ατομική ευδαιμονία και την κοινωνική ευημερία.

Η είσοδος θα γίνεται υποχρεωτικά με δελτία εισόδου και την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου του αρχαιολογικού χώρου: 3 ευρώ (κανονικό) / 2 ευρώ (μειωμένο). Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου όπου θα γίνει η καταβολή του εισιτηρίου, δεν υπάρχει διαθέσιμο τερματικό POS.

Δελτία εισόδου θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Για την εξυπηρέτηση του κοινού, μέρος των δελτίων εισόδου θα διανεμηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (ώρα διάθεσης: 9:00-14:00) και στον Δήμο Φιλιατών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back