Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πληθαίνουν οι δηλώσεις υπέρ του ΚΕΘΕΑ

Εικόνα του άρθρου Πληθαίνουν οι δηλώσεις υπέρ του ΚΕΘΕΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2019, 15:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΕΘΕΑ διαμαρτύρεται αύριο στα Γιάννενα (12, κεντρική πλατεία) και πανελλαδικά, για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου από την κυβέρνηση.

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του στηρίζει την κινητοποίηση του ΚΕΘΕΑ, δηλώνει συμμετοχή και μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Είναι μια πράξη που βάζει στο στόχαστρο το μοντέλο της ‘στεγνής’ θεραπείας. Έρχεται σε μια περίοδο που με τη συμβολή και της προηγούμενης κυβέρνησης έχει αμβλυνθεί το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κυρίως στις νεότερες ηλικίες. Το κύριο είναι, εκτός από τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διαμορφωθεί ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο πάλης που να αναδείξει τι πρόληψη - θεραπεία θέλουμε και σε ποια κοινωνία».

Σημειώνεται ότι με την «κατεπείγουσα» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καταργείται η δυνατότητα του ΚΕΘΕΑ να εκλέγει τη διοίκηση, στην οποία η συμμετοχή είναι αμισθί. 

Ακόμα, ο εκάστοτε υπουργούς αποκτάει «ψιλή κυριότητα» και δεν διευκρινίζονται οι τρόποι χρηματοδότησης (παρότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν θα κινδυνεύσουν).

Επίσης, στην  κινητοποίηση συμμετέχει και στηρίζει, το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. «Όλοι μαζί  στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τον υπουργό Υγείας, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back