Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-09-2020, 17:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων Ecotrophelia  2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), συμμετείχε για πρώτη φορά ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και την εκπαίδευση φοιτητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν που παρήχθη πιλοτικά και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό είναι το Chicken Boost from A to Zinc. Πρόκειται για ένα προϊόν με βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής (σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο). 

Το προϊόν είναι ψημένο-κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί, χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα. Σύμφωνα με τον συνεταιρισμό, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές, και την ευκολία στην κατανάλωσή του μιας και είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.

Για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι φοιτητές: Παππάς Βασίλειος, Κοζαϊτη Χρυσούλα, Μπακάλη Αικατερίνη, Βεργοπούλου Μαρία, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώ από την πλευράς της 'Πίνδου' το έργο συντόνισε η Ελένη Σκλιβανίτη.

Στα σχέδια του συνεταιρισμού "Πίνδος" είναι το εν λόγω προϊόν να ενταχθεί στην ομάδα των καινοτόμων προϊόντων του και να τοποθετηθεί στην αγορά.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2