Περιμένοντας εργασιακά δικαιώματα

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας εργασιακά δικαιώματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 15:59

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι 16 χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος δεν έχουν κατοχυρωθεί επαγγελματικά δικαιώματα για απόφοιτους-ες.

Παραπέμπει σε σχετική απόφαση της συγκλήτου του ιδρύματος από τις 2 Ιουνίου 2017, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων οι λεπτομέρειες και η δυνατότητα, οι πτυχιούχοι του τμήματος να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, μετά τα πέντε χρόνια φοίτησης και τα τρία εξάμηνα για την παιδαγωγική-διδακτική επάρκεια, οι απόφοιτοι δεν μπορούν να εργαστούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα το σχετικό «ΠΕ», τον κωδικό όπου εντάσσονται δηλαδή.

Στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ),  για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας δεν δύναται να καταθέσουν αίτηση. Ο σύλλογος «τονίζει ότι θεωρεί τον αποκλεισμό των αποφοίτων άδικο και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας αυτής με την άμεση ένταξη των αποφοίτων σε κλάδο ΠΕ της Εκπαίδευσης».

Το τμήμα ιδρύθηκε το 2004 και η αποστολή του, σύμφωνα με την ιδρυτική απόφαση, είναι «να καλλιεργεί και να προάγει την οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας».

Επίσης, καθώς είναι τμήμα πενταετούς φοίτησης, δίνει και «μάστερ στο πτυχίο».

Ο σύλλογος καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι λογικό όλη αυτή η κατάσταση να δημιουργεί απογοήτευση και θυμό στο σύνολο των αποφοίτων που στερούνται δικαιωμάτων στην εργασία, και μάλιστα στον ανερχόμενο επαγγελματικό κλάδο της οπτικοακουστικής τέχνης και παραγωγής, στον οποίο, μέχρι και σήμερα, αποτελούν μοναδικούς κατηρτισμένους επιστήμονες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back