Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιβαλλοντικό «ναι» για το ξενοδοχείο στον Βοτανικό

Εικόνα του άρθρου Περιβαλλοντικό «ναι» για το ξενοδοχείο στον Βοτανικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2022, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tους περιβαλλοντικούς όρους για τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα του Ομίλου Μήτση (ΠΑΡΑΛΜΝΕΙΟΣ ΞΤΟΕ) ενέκρινε η αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με απόφασή της στις 22 Δεκεμβρίου του 2021.

Το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, δυναμικότητας 300 κλινών, πρόκειται να κατασκευαστεί στο παραλίμνιο μέτωπο της πόλης, στην περιοχή του Βοτανικού (δίπλα από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο).

Το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε εκτός σχεδίου περιοχή, εντός της ζώνης του δικτύου Natura 2000 αλλά και της ζώνης που έχει χαρακτηριστεί «ιστορικός τόπος» από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο έδωσε την έγκρισή του επί της τελικής αρχιτεκτονικής μελέτης (η αρχική μελέτη, που αφορούσε περισσότερο όγκο και γκρι επιφάνειες είχε απορριφθεί).

Διαβάστε: Ένα ξενοδοχείο επιστρέφει στον Βοτανικό

Για την ανέγερση του ξενοδοχείου αυτού, υπήρξαν θετικές γνωμοδοτήσεις επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από όλους τους φορείς, και από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας είχε δεχθεί βέβαια, στις αρχές Δεκεμβρίου, σκληρή κριτική από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (διαβάστε εδώ). Ο Σύλλογος έχει καταθέσει την άποψη ότι οι παραλίμνιες περιοχές αποτελούν υγροτοπικά ενδιαιτήματα, τα οποία έχουν υποβαθμιστεί ή υποβαθμίζονται περισσότερο, και ότι προέχει η αποκατάσταση των φυσικών αυτών οικοσυστημάτων έναντι των νέων μπαζωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back