ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περί πάρκου τεχνολογίας και πάλι…

Εικόνα του άρθρου Περί πάρκου τεχνολογίας και πάλι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2022, 23:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ένταξη του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. περιμένει η Περιφέρεια Ηπείρου, με τον περιφερειάρχη να κάνει λόγο για μια «επανάσταση». «Καταλαβαίνετε ότι ως περιφερειάρχης πρέπει να ακολουθήσω και να φτάσω εκεί που πρέπει την Περιφέρεια Ηπείρου» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το κτίριο των 15.000 τ.μ. θα χρηματοδοτηθεί κατά το ήμισυ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε..Ε, το 25% από δάνειο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με τον κ. Καχριμάνη να διευκρινίζει σήμερα ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα το εξοφλεί, και το υπόλοιπο 25% από τα ενοίκια των εταιριών.

Όσο για τη μελέτη βιωσιμότητας της όλης επένδυσης με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, ο κ. Καχριμάνης είπε, απαντώντας σε ερώτηση του «Τύπου Ιωαννίνων», ότι «η μελέτη βιωσιμότητας είναι πολύ απλή. Λέει ένα απλό πράγμα: Ότι με τα ενοίκια που θα πάρουμε, θα βγαίνουν όλα τα έξοδα. Δεν είμαστε κερδοσκοπική εταιρία..». Λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε ότι ήδη οι εταιρίες έχουν ζητήσει χώρο. Όπως είπε, η P&I ζητάει 6.000 τ.μ. για 20 χρόνια, η TeamViewer 2.000 τ.μ., 500 τμ. η Best Secret, 1000 τ.μ. η Τράπεζα Πειραιώς με τη γιαννιώτικη εταιρία Natech, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλη μεγάλη εταιρία λογισμικού εκτός ελληνικών συνόρων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε ιδιαίτερα στη θετική διάθεση που έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω του πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, αναφέροντας ότι στο πάρκο τεχνολογίας και έρευνας θα συμμετάσχει και το Πανεπιστήμιο με startup εταιρίες.

Για τις τοπικές εταιρίες είπε ότι κάθε άλλο παρά αποκλείονται, και έκανε και πάλι ιδιαίτερη αναφορά στη Natech. Μάλιστα, ανέφερε ότι χτες είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου.

 Ο κ. Καχριμάνης μίλησε τέλος και για τη «μεγάλη τιμή για την Ήπειρο και τα Γιάννενα», με αφορμή το δείπνο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ΔΕΘ, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με ομιλητές τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Permira (επενδυτικό fund υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται η P&I, η TeamViewer κ.λπ.) Jörg Rockenhäuser.              


* Στη φωτό: Κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ήταν πολλά τα πολιτικά πρόσωπα που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back