ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πέμπτη μεσημέρι ξανά στην πλατεία

Εικόνα του άρθρου Πέμπτη μεσημέρι ξανά στην πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2021, 10:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Πρωτοβουλία ενάντια στο νόμο Κεραμέως, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «αστυνομοσχέδιο» Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη καλεί ξανά σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Έτσι και αυτή την Πέμπτη θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, για το ίδιο θέμα, στην ίδια πόλη. Την άλλη, στις 17.30 καλούν τέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου.

Η πρωτοβουλία στο κάλεσμά της αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «ακραίο ταξικό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που βάζει όριο φοίτησης στα ν + ½ν, βάσεις εισαγωγής που θα ορίζονται από τα ίδια ιδρύματα και το μαύρο, χουντικής έμπνευσης μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Δηλώνει ότι «μέσα από γενικές συνελεύσεις, διεκδικώντας ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στις σχολές, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, να αγωνιστούμε ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας σε σπουδές – δουλειά – υγεία – ελευθερίες. Να βγούμε από το ‘λοκνταουν’ αγώνων, που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς που οι φοιτητές συζητούν, μαθαίνουν, ανταλλάσσουν απόψεις και κοινωνικοποιούνται και καλούμε όλους τους φοιτητές να συσπειρωθούν σε αυτές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back