ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέες κινητοποιήσεις στις 28 Ιανουαρίου

Εικόνα του άρθρου Νέες κινητοποιήσεις στις 28 Ιανουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2021, 11:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι  Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 17.30 «ή αν κατατεθεί νωρίτερα το Νομοσχέδιο» όπως σημειώνουν.

«Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, επιχειρεί η κυβέρνηση να αναιρέσουν με το την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με το οποίο χιλιάδες μαθητές υποψήφιοι δε θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα έχει ήδη αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια» τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους και ζητάνε να μην ψηφιστεί ο νόμος.

Ζητάνε επίσης να επαναλειτουργήσουν κανονικά οι σχολές, με μέτρα αποτροπής της πανδημίας και ξεκινάνε να συγκεντρώνουν υπογραφές «από κοινό κείμενο όλων των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα».

Ταυτόχρονα, απευθύνουν «κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, τους φορείς όλων των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο και τους υπόλοιπους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος της πόλης».

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν δύο συγκεντρώσεις και πορείες. Στην πρωινή καλούσε μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ, στην απογευματινή το Εργατικό Κέντρο…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back