Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεδίο δόξης… Διεπαγγελματική

Εικόνα του άρθρου Πεδίο δόξης… Διεπαγγελματική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2019, 18:47
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Διεπαγγελματική Φέτας δεν είναι μια υπόθεση που απαιτεί απλά την πολιτική συναίνεση ενός υπουργείου. Είναι και «πεδίο δόξης λαμπρό» και για όσους θέλουν να παίξουν ρόλο στην οργάνωση.

Ενώ λοιπόν ο πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας (και αντιπρόεδρος της «Δωδώνη») Γιάννης Βιτάλης, συνάντησε υπουργούς για να προχωρήσει το θέμα της έγκρισης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Τυράς» Μιχάλης Σαράντης δήλωνε «στη διάθεση του κλάδου» για τη διεπαγγελματική.

Αυτά συνέβησαν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΓΑΠ στη Λάρισα, όπου ο κ. Βιτάλης ενημέρωσε τα μέλη του για τις εξελίξεις, την κατοχύρωση του γιαουρτιού ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και τη συμφωνία ΕΕ-Σιγκαπούρης για τη φέτα.  

Ο κ. Βιτάλης τόνισε ότι το θέμα της Διεπαγγελματικής «έχει δρομολογηθεί πλέον και αναμένεται άμεσα η λήψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο». Αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις και επαφές που είχε ο κ. Βιτάλης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα.  Τον ενημέρωσαν ότι επίκειται ο νέος νόμος δημιυοργίας των Διεπαγγελματικών και «των νέων αυστηρών ποινών των παραβατών».

Επίσης, συναντήθηκε με τον υπουργό Επιρκατείας Γιώργο Γεραπετρίτη τον οποίο και ενημέρωσε εκτενώς για την άμεση ανάγκη ίδρυσης της ΔΟΦ.

Στο παρασκήνιο υπάρχει η μεγάλη κόντρα για τις λαθραίες εισαγωγές γάλακτος, τις οποίες έχει καταγγείλει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Ο κ. Σαράντης από την πλευρά του σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ΣΕΒΓΑΠ είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει προσωπική κόντρα» με τον κ. Καχριμάνη και ότι «όποιος έχει στοιχεία για οποιεσδήποτε κακές πρακτικές στο γάλα, υποχρεούται να ενημερώσει τις ελεγκτικές αρχές και τον εισαγγελέα αλλά και να τα δώσει στη δημοσιότητα».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back