Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Πάρτε λεφτά και φέρτε ψήφους»

Εικόνα του άρθρου «Πάρτε λεφτά και φέρτε ψήφους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2020, 13:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΑΡΠΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την κατάρρευση της αντιστήριξης στο Σαρακήνικο, στην Πάργα: “Η προσπάθεια αντιστήριξης στον συγκεκριμένο δρόμο έχει ιστορία δεκαετιών. Ειδικά όμως κατά τη διάρκεια της διοίκησης Καχριμάνη το έργο αυτό επαναλαμβάνεται με διάφορους τρόπους πάντα στα πλαίσια της λογικής του να βγάλουμε τη τουριστική σεζόν και βλέπουμε».

H παράταξη σημειώνει ότι «το Σαρακήνικο -όπως κι όλη η Ήπειρος- αποτελεί ένα στολίδι . Είναι μια περιοχή με πανέμορφους ελαιώνες και παραλίες. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες μεγάλης μερίδας των ντόπιων, βιώνει την εγκατάλειψη και την πλήρη εμπορευματοποίηση που επιβάλλει η επιδίωξη του εύκολου πλουτισμού. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε μια ιδιόμορφη συναίνεση από την πλευρά μερίδας τοπικών συμφερόντων στον πρόχειρο τρόπο της κατασκευής των έργων αλλά και τη συνολική διαχείριση της περιοχής».

Προσθέτει ακόμα ότι «λόγω της αδιάλειπτης ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, της υποταγή των πάντων στο κέρδος κόντρα και ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, λόγω των απευθείας αναθέσεων των έργων στους ‘κολλητούς’, λόγω  των ανύπαρκτων ή «προσαρμοσμένων» μελετών για να εξασφαλιστεί η καλή σχέση με τους ντόπιους ψηφοσυλλέκτες, ο λαός σε όλη την περιφέρεια τρέμει στην παραμικρή βροχή! Ειδικά τώρα που σε όλη την παραλιακή ζώνη αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς και πολλοί αγροτικοί δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο».

Τέλος, η παράταξη τονίζει ότι «το μοντέλο του ήπιου οικοτουρισμού με κριτήριο τη προστασία του περιβάλλοντος και με ελεύθερους τους αιγιαλούς, σε συνδυασμό με μια αξιοπρεπή αγροτική παραγωγή θα δώσει τη δυνατότητα κατασκευής έργων για τις αγροτοκτηνοτροφικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της παραλιακής και ορεινής τουριστικής ζώνης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back