Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πάρκο τεχνολογίας των δανείων

Εικόνα του άρθρου Το πάρκο τεχνολογίας των δανείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 20:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας στα Γιάννενα εξασφάλισε μια χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Χρ. Δήμας την περασμένη εβδομάδα, απομένουν περίπου 30 εκατ. ευρώ τα οποία αποτελούν ιδιωτική συμμετοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Τον φάκελο για τη χρηματοδότηση του πάρκου είχε καταθέσει η αναπτυξιακή εταιρία «Ήπειρος», που έχει οριστεί φορέας λειτουργίας από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης είπε ευθέως αυτό που δεν έλεγε με σαφήνεια τόσο καιρό: Ότι το υπόλοιπο ποσό που θα απαιτηθεί, πέραν της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, θα καλυφθεί με δάνειο. Το μισό δάνειο προορίζεται να προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το δάνειο αυτό θα αποπληρώνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το υπόλοιπο μισό δάνειο θα προέλθει από τις τράπεζες, το οποίο θα πάρει, όπως δείχνουν τα πράγματα, η αναπτυξιακή εταιρία «Ήπειρος» (ή αλλιώς η Περιφέρεια Ηπείρου).

Ο κ. Καχριμάνης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται οι διαδικασίες της δανειοδότησης όπως και για τον χρόνο αποπληρωμής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back