Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο Πυρσινέλλα: τα νεότερα σε έναν μήνα

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Πυρσινέλλα: τα νεότερα σε έναν μήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 12:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την πρόσφατη εξαίρεση του πάρκου Πυρσινέλλα από την κύρωση των δασικών χαρτών (και άρα από τον μη χαρακτηρισμό του ως δάσους), άνοιξε ο δρόμος και τυπικά για την αξιοποίηση του δημόσιου αυτού χώρου, που ανήκει στον Δήμο Ιωαννιτών μέσω του Κληροδοτήματος Πυρσινέλλα.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα σχέδιά της για την αξιοποίηση του πάρκου. Κάτι που αναμένεται να κάνει μέχρι τέλος Μαρτίου. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας διαβεβαίωσε καταρχάς, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι «το πάρκο θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό», όπως και ότι θα αναζητηθούν πόροι μέσω του «Πράσινου Ταμείου» κι άλλων πηγών.

 Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, από την πλευρά του, έσπευσε να προσθέσει ότι μελετώνται τα περί αξιοποίησης μέσω του έργου «Connecting Nature». Το έργο αυτό είναι του προγράμματος Horizon 2020, στο οποίο. Το «Connecting Nature», στο οποίο συμμετέχουν 29 οργανισμοί από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων και Δήμοι, στοχεύει στη μετάδοση τεχνογνωσίας από πόλεις που έχουν σχεδιάσει έργα πράσινης υποδομής σε πόλεις που θέλουν να σχεδιάσουν ανάλογα σχέδια.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο έργο εδώ και δύο χρόνια, και μέσω του ερευνητικού έργου έχει προσλάβει από το 2018 με σύμβαση με σύμβαση μίσθωσης έργου δύο άτομα, έναν μηχανικό  περιβάλλοντος και έναν αρχιτέκτονα μηχανικό.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το πάρκο Πυρσινέλλα έγινε… παρεμπιπτόντως, με αφορμή το «πράσινο φως» για τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ γαστρονομίας στο πάρκο από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back