ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φεστιβάλ γαστρονομίας στο Γιαννιώτικο Σαλόνι; Γιατί όχι;

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ γαστρονομίας στο Γιαννιώτικο Σαλόνι; Γιατί όχι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2020, 16:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και επίσημα κατέθεσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων το αίτημά του στον Δήμο Ιωαννιτών για παραχώρηση του πάρκου Πυρσινέλλα προκειμένου να γίνει ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, οίνου και αποσταγμάτων από 3 έως 5 Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου, το οποίο έχει ζητήσει τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου, έρχεται να αναδείξει τις προοπτικές του πάρκου Πυρσινέλλα αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για την πολύπλευρη αξιοποίηση που μπορεί να έχει ο δημόσιος αυτός χώρος, το Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Το Επιμελητήριο επιδιώκει βέβαια το φεστιβάλ αυτό γαστρονομίας να μη γίνει μόνο αυτό το καλοκαίρι, αλλά να μετατραπεί σε θεσμό. Ένα ετήσιο φεστιβάλ, με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει και έναν πόλο έλξης επισκεπτών. Ήδη ο πρόεδρός του, Δημήτρης Δημητρίου, έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, απευθύνοντας πρόσκληση σε πρέσβεις, προξένους και εμπορικούς ακολούθους οι οποίοι έχουν επισκεφθεί την πόλη των Ιωαννίνων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων, work shops για γαστρονομία και οινολογία, δράσεις για παιδιά, γευσιγνωσία, διαγωνισμούς κι άλλα. Δεν θα λείπει και το μουσικό μέρος, με το Επιμελητήριο να ετοιμάζει μια συναυλία.

Σε αναμονή λοιπόν των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, όπου το θέμα πρόκειται να συζητηθεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3