ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πάρκο Πυρσινέλλα: Ελπίζει στο Ταμείο Ανάκαμψης

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Πυρσινέλλα: Ελπίζει στο Ταμείο Ανάκαμψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2021, 23:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο Δήμος Ιωαννιτών για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι).

Για το πάρκο Πυρσινέλλα, εδώ και μήνες, υπάρχει μια εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (απαραίτητη προϋπόθεση λόγω του αλσυλλίου). Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων κατέθεσε και την πρότασή της για τη «μεταμόρφωση» του πάρκου, μετά από δημόσια διαβούλευση που έγινε την άνοιξη του 2020, εν μέσω καραντίνας.

Αρκετές από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί, ο Δήμος Ιωαννιτών τις ενσωμάτωσε.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα έχει εκτιμηθεί από το Δημαρχείο στα 5,2 εκατομμύρια ευρώ (παρεμπιπτόντως όσο και ο προϋπολογισμός της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων). Δεν αποκλείεται ωστόσο αυτός ο προϋπολογισμός να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών.

Οριστικές μελέτες που, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο να ολοκληρωθούν άμεσα για να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά σημεία της πρότασης για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα,  πρόταση ανάπλασης του Δημαρχείου περιλαμβάνει αποκατάσταση του κεντρικού κτιρίου (με τη δημοτική αρχή να έχει προκρίνει τη λύση ενός καφέ εστιατορίου) και τη δημιουργία διαδρομών 1500 μ. και 800 μ., ενός πάρκου για ζώα συντροφιάς και μιας μεταλλικής υπαίθριας πολιτιστικής σκηνής στην περιοχή της λίμνης (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back